El subdelegat del Govern central a Girona, Carles Jaume, va visitar ahir les instal·lacions de l'antiga Ràdio Liberty acompanyat del cap del servei provincial de Costes, Jordi Planella. Jaume va explicar que va realitzar la visita per conèixer de primera mà l'indret per al qual han rebut diverses propostes de projectes per desenvolupar. Així, fonts de la Subdelegació del Govern van informar que han rebut un parell de projectes d'iniciativa privada, entre els quals hi ha l'execució d'un centre d'interpretació de la natura. No els consta cap proposta provinent directament de l'Ajuntament de Pals.

Carles Jaume va manifestar que "des de la Subdelegació del Govern a Girona farem les gestions oportunes perquè aquests (projectes) puguin ser duts a terme, entenent que són d'iniciativa privada i que el que ens pertoca és facilitar, i no finançar, aquestes propostes per recuperar un espai com aquest". És a dir, l'Estat, que segueix sent el titular dels terrenys, no aportarà diners perquè aquestes iniciatives puguin tirar endavant, si bé intentarà facilitar-los la seva posada en marxa.

Jaume també va explicar que amb el cap de Costes han pres la decisió d'arreglar la tanca perimetral de la finca per evitar-hi l'accés "i la possibilitat que algú hi prengui mal". El subdelegat i Planella també van parlar i decidir que el servei provincial de Costes farà actuacions al litoral gironí per millorar-ne alguns dels espais.

Aquest és el primer moviment en temps respecte d'aquesta instal·lació. La voladura de les antenes el 22 de març de 2006 es va agafar en el municipi com l'inici del procés per intentar recuperar aquest espai. No obstant això, i com va poder comprovar Carles Jaume in situ, pròximament passaran set anys d'aquell esdeveniment i tot segueix aturat des del 2001, quan va deixar de funcionar.