ÚLTIMA HORA
L'Uni Girona jugarà la final de la Copa de la Reina | Spar Citylift Girona 80-60 Mann Filter

Montagut i Oix exigeix l´adequació d´un camí a Talaixà

ERC i el PSC van preguntar pel vial de la Quera al darrer ple del Consell Comarcal

 
 Les entitats ecologistes van protestar pels desnivells de la pista.
Les entitats ecologistes van protestar pels desnivells de la pista. diari de girona

MONTAGUT I OIX | X.V. L'alcadessa de Montagut i Oix, Mònica Boix (CiU), ha exigit al propietari de la Quera de Talaixa que adeqüí la pista forestal al projecte que va presentar a l'Ajuntament. La pista oberta entre la Muntada i la Quera, a la tardor passada, ha provocat les protestes de grups ecologistes per haver malmès un tram del GR-11 (un sender per fer excursions). També ha estat motiu de preguntes dels grups opositors al Consell Comarcal de la Garrotxa en els dos darrers plens.
En la darrera sessió, els consellers, Josep Garcia (ERC) i Josep Guix (PSC) van preguntar en base a quins criteris el Departament d'Agricultura havia donat permís per fer la pista.
L'alcaldessa de Montagut i Oix, Mònica Boix (CiU), va respondre que "el propietari va presentar un projecte correcte, però no el va segui". Va afegir: "a partir de descobrir-ho, se li ha fet un requeriment i està en procés de reparar-lo".
Josep Guix va considerar que "si el propietari no va fer cas del projecte, en el moment que se'n va tenir constància, algú havia d'haver parat les obres".
Boix va respondre que " quan ens en vàrem adonar, vàrem fer el requeriment". Va afegir: "s'ha seguit aquest procés". L'alcaldessa va convidar els grups de l'oposició a anar a veure els documents del procés administratiu del camí de la Quera a l'Ajuntament de Montagut i Oix.
Monica Boix va concretar que el propietari havia fet un mur amb un desnivell molt fort.
La polèmica per la pista exposada al Consell va començar a l'octubre, quan l'obra es va concretar. En aquell moment, entitats ecologistes i excursionistes es van queixar per la desforestació provocada pels treballs i també per l'amplada de la pista. No obstant, el que més es el va molestar va ser el perjudi que les obres van provocar a un tram del sender GR-11. Van fer un manifestet públic i van demanar el suport de grups polítics.
El GR-11 és un sender que travessa el Pirineu des del mar Cantàbric al Mediterrani. Al llarg de 378 quilòmetres transita per pics valls, poblets, boscos i serralades. Va ser homologat el 1985.

Enllaços recomanats: Premis cinema