Desarticulen una banda que explotava sexualment transvestits brasilers a Lloret

Les víctimes vivien en condicions insalubres i els proxenetes els subministraven cocaïna per estar disponibles tot el dia

 
Les víctimes vivien en lliteres dins els pisos repartits per Catalunya.
Les víctimes vivien en lliteres dins els pisos repartits per Catalunya. diari de girona

GIRONA | DDG La Policia Nacional ha desarticulat un grup internacional dedicat a l'explotació sexual de ciutadans brasilers. En total, ha detingut vuit persones en un operatiu que ha tingut lloc a les províncies de Girona, Barcelona i Tarragona. Les víctimes, dones i homes transvestits, eren captats al Brasil per integrants de la banda i els traslladaven a Espanya.
Els proxenetes confinaven les víctimes en pisos de Lloret de Mar i altres poblacions catalanes on els vigilaven amb un sistema intern de videocàmeres i els subministraven cocaïna a fi de garantir la seva disponibilitat les 24 hores del dia, tal i com s'anunciava en els mitjans.
La investigació va començar després de detectar dos domicilis de la ciutat de Reus on s'exercia la prostitució sota el control d'un grup organitzat. Els agents van constatar que la trama estava integrada per persones d'origen brasiler, espanyol i dominicà i que disposaven de diversos locals dedicats a la prostitució a Catalunya. Es va comprovar també que les dones i homes eren captats al Brasil amb la promesa d'una feina a Espanya i, una vegada aquí, eren traslladats a domicilis en els quals finalment exercien la prostitució.
Cadascuna de les cases, situades a Lloret, Reus, Salou, Terrassa i Vilanova del Camí, estaven dirigides per una persona que s'encarregava de controlar l'activitat que les víctimes desenvolupaven als bordells i recaptar els diners corresponents als serveis prestats per fer-los arribar als màxims responsables de la banda.

Condicions insalubres
L'organització subministrava cocaïna a les víctimes i, fins i tot, als mateixos clients. A més, els explotats vivien en una de les habitacions de cada una de les cases, en condicions insalubres i ocupant lliteres. En aquestes estances esperaven els clients, controlats per videocàmeres. No podien abandonar els domicilis durant més d'una hora i se'ls tancava quan la persona encarregada de controlar-los havia de sortir. Periòdicament, canviaven de prostíbul en funció de les necessitats amb la finalitat de renovar l'interès dels clients.
En els set registres domiciliaris es van intervenir 8.000 euros en metàl·lic, 35 grams de cocaïna, articles per practicar rituals de vudú, quatre datàfons, tretze telèfons mòbils, tres ordinadors portàtils, un vehicle i documentació relacionada amb l'activitat del grup. Als detinguts se'ls imputen delictes de pertinença a grup criminal, tracta amb éssers humans, contra la salut pública, blanqueig de capitals, activitats contra els drets de ciutadans estrangers i relatius a la prostitució.

Enllaços recomanats: Premis cinema