Les famílies ateses al centre d´aliments han augmentat en un 33,6% en un any

L'equipament es va posar en funcionament el 2011 i s'encarrega d'entregar menjar i productes bàsics però també s'hi fan tallers

 
El Centre de Distribució d´Aliments es va crear el 2011 i dóna productes als més necessitats de Lloret.
El Centre de Distribució d´Aliments es va crear el 2011 i dóna productes als més necessitats de Lloret. diari de girona

DDG El Centre de Distribució d'Aliments de Lloret de Mar va donar servei durant l'any 2012 a 481 famílies, cosa que representa un increment del 33,6 per cent respecte de les que es van atendre l'any abans, quan van ser 360 famílies. L'equipament es va posar en funcionament el mes de gener del 2011 i és una iniciativa comuna entre les diverses admnistracions i entitats privades del tercer sector.
En concret, els implicats en el projecte són l'Ajuntament de Lloret de Mar, Càritas Local, Càritas Diocesana, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i La Caixa, i l'objectiu del Centre és donar suport a les famílies i persones amb dificultats socioeconòmiques. Pel que fa al nombre de persones ateses durant l'any passat, van ser un total de 1.143 i la previsió és que aquest 2013 la xifra segueixi creixent.
La regidora de Benestar i Família de Lloret de Mar, Iodia Saracíbar (CiU), relata que el Centre de Distribució d'Aliments va néixer com un projecte que "té dues línies de treball: per una banda, l'entrega d'aliments i productes bàsics i per l'altra, la formació, que dota aquestes persones d'habilitats i estratègies per fer front a la seva situació". De fet, unes 130 persones han participat en tallers informàtius sobre economia domèstica, habilitats d'informació i manipulació d'aliments. La majoria d'usuaris tenen fills menors d'edat i són, sobretot, famílies monoparentals.
I afegeix que unes de les valoracions que fa més positives és que s'ha "dignificat", destaca en una nota, l'entrega d'aliments. I és que segons Saracíbar, s'ha passat "de donar lots a poder diposar els aliments com si fos un supermercat on les persones trien aquells que més necessiten".
Un fet que, a més, ha suposat, al seu parer, que "s'hagi dignificat l'entrega d'aliments, i es doni un tracte més personalitzat i menys assistencial".

Peix i carn, aquest 2013
Per seguir amb aquesta línia, l'any passat, a banda dels aliments bàsics d'higiene i alimentació ja habituals com l'arròs, llegums o lactis, es van incorporar al Centre de Distribució d'Aliments la fruita i la verdura. I de cara a enguany, també es preveu poder-hi introduir carn i peix. A més, la regidora de Benestar i Família de Lloret, Idoia Saracíbar, va explicar a Nova Ràdio Lloret que els beneficiaris, depenent del nombre de persones que hi ha a la família, reben uns punts que després poden canviar pel que volen. I que, a canvi de rebre menjar i productes d'higiene, els usuaris paguen una quota simbòlica que és d'1, 2, 3 o 6 euros en funció de la situació econòmica de cada família. A més, els usuaris tenen hora concertada, mai no coincideixen les famílies diferents, va destacar l'edil a l'emissora.

Comarques

La Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició de Girona compleix 20 anys

La Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició de Girona compleix 20 anys

El model d'atenció d'aquest servei sanitari ha reduït un 80% les derivacions a l'especialista i...

Ripoll s´uneix per promoure la cohesió social i evitar brots xenòfobs

Ripoll s´uneix per promoure la cohesió social i evitar brots xenòfobs

Veïns i entitats es mostren a favor de tornar a normalitat i "reconduir la convivència pacífica" -...

«Com pot ser Younes? ... no he vist mai a ningú tan responsable com tu»

«Com pot ser Younes? ... no he vist mai a ningú tan responsable com tu»

La colpidora carta d'una educadora de Ripoll que s'ha fet viral a les xarxes

La policia confirma que l´imam de Ripoll va morir en l´explosió d´Alcanar

La policia confirma que l´imam de Ripoll va morir en l´explosió d´Alcanar

Segons les autoritats belgues el presumpte cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils va...

El centre mèdic que hi ha a la presó de Figueres registra 280 visites al dia

El centre mèdic que hi ha a la presó de Figueres registra 280 visites al dia

Les patologies tractades als reclusos són «les mateixes» que en qualsevol CAP però hi ha més...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema