Miquel Noguer: «De les declaracions es desprèn que no es va usar diner de la Diputació per a assumptes privats»

La comissió d'investigació continuarà oberta fins que Minerva Amador es recuperi i pugui declarar

 14:36  
La comissió d´investigació constituïda.
La comissió d´investigació constituïda. ACN

GIRONA / ACN/MARINA LÓPEZ / LOURDES CASADEMONT La comissió d'investigació que ha creat la Diputació de Girona per esclarir si durant la presidència de Jaume Torramadé s'han utilitzat o hi ha hagut intenció d'usar diners públics per pagar assumptes privats continuarà oberta fins que l'assessora Minerva Amador es recuperi de la crisi d'ansietat que ha patit i pugui declarar. El president de la comissió, Miquel Noguer, ha explicat que Amador no ha declarat per motius de salut i no perquè no volgués. Per això, la tornaran a citar un altre dia que estigui en condicions de donar la seva versió. Mentrestant, Noguer ha assegurat que de totes les declaracions que hi ha hagut a la comissió es desprèn que "no es va usar diner públic per a assumptes privats".


"Aquesta comissió d'avui no treu una conclusió perquè es falta encara una declaració", ha explicat el president de la comissió, Miquel Noguer, que ha detallat que encara que les persones citades a declarar poden no comparèixer de forma voluntària, en el cas d'Amador cal tenir en compte que ha patit un problema de salut que li ha impedit donar la seva versió dels fets.

"El seu advocat ens ha fet arribar un escrit que justifica que no ha vingut per malaltia", ha afegit Noguer que exposa que la comissió ha decidit no acabar aquest dimarts i esperar-se a que l'assessora estigui millor de salut per tornar a citar-la a declarar. "Encara no podem concretar dia i hora però la tornarem a cridar aviat", ha explicat Noguer.

La compareixença d'Amador era una de les demandes per la comissió d'investigació. A banda d'ella, també estaven citats l'encara president, Jaume Torramadé, el seu cap de gabinet, Josep Maria Bros, l'assessor Fidel Rincón i el cap de protocol Josep Maria Amargant. També han fet unes preguntes al secretari de la Diputació, Jordi Batllori.

Encara que no hi ha conclusions, Noguer sí que ha volgut deixar clar que de totes les declaracions que han sentit al llarg del matí se'n desprèn que "no s'han utilitzat diners públics per pagar cap tema privat". "Això sí que ho podem afirmar", ha destacat Noguer. "Sobre si hi va haver intencionalitat, les manifestacions que ha fet tothom són que no", ha conclòs.

D'entrada, la comissió tenia intenció d'acabar la seva labor aquest mateix dimarts però el contratemps de salut que ha patit Amador allarga una mica els terminis per tenir unes conclusions definitives sobre la taula.


Enllaços recomanats: Premis cinema