L'exassessora Minerva Amador no va comparèixer tot i que, segons fonts de la Diputació, tenia intenció de fer-ho. El motiu: va patir una crisi d'ansietat al matí i es va arribar a desmaiar. Per aquest motiu, va ser atesa a l'hospital Santa Caterina de Salt. Fonts pròximes assenyalen que té disposició de dir tot el que sap i que la seva declaració es produiria a mitjan febrer.

La comissió, presidida per Miquel Noguer, tenia intenció d'escriure una conclusió ahir mateix per donar compte de l'assumpte al ple ordinari de la tarda. Finalment, continuarà oberta fins que l'assessora Minerva Amador es recuperi de la crisi d'ansietat que va patir i pugui declarar.

El president de la comissió, Miquel Noguer, va ser qui oficialment va confirmar que Amador no havia declarat per motius de salut i no perquè no volgués. Davant aquesta situació, la tornaran a citar un altre dia que estigui en condicions de donar la seva versió. Mentrestant, Noguer va assegurar que de totes les declaracions que hi va haver ahir al matí a la comissió ja es desprenia que "no es va usar diner públic per a assumptes privats".

"Aquesta comissió d'avui -ahir per al lector- no treu una conclusió perquè falta encara una declaració", va explicar el president de la comissió, Miquel Noguer, que va detallar que encara que les persones citades a declarar poden no comparèixer de forma voluntària, en el cas d'Amador cal tenir en compte que va patir un problema de salut que li va impedir donar la seva versió dels fets.

"El seu advocat ens ha fet arribar un escrit que justifica que no ha vingut per malaltia", va afegir Noguer, que va exposar que la comissió va decidir no acabar ahir i esperar-se que l'assessora estigui millor de salut per tornar a citar-la a declarar. "Encara no podem concretar dia i hora però la tornarem a cridar aviat", va explicar Noguer. Fons pròximes, però, calculen que la cita podria ser a mitjan febrer, gairebé coincidint amb el ple ordinari o amb un dia de comissions informatives.

Encara que no hi ha conclusions definitives, Noguer va deixar clar que de totes les declaracions que es van sentir al llarg del matí se'n desprenia que "no s'han utilitzat diners públics per pagar cap tema privat". "Això sí que ho podem afirmar", va destacar Noguer. "Sobre si hi va haver intencionalitat, les manifestacions que ha fet tothom són que no", va concloure.

D'entrada, la comissió tenia intenció d'acabar la seva labor avui mateix però el contratemps de salut que ha patit Amador allarga una mica els terminis per tenir unes conclusions definitives sobre la taula.

Un dels membres de la comissió, el portaveu de CiU, Pere Vila, ha d'esperar que acabi la seva tasca. Pere Vila ha de deixar el càrrec per poder dedicar-hi temps al Parlament i a l'alcaldia de Llançà.