Begur tornarà els rebuts duplicats de les escombraries a qui ho reclami

L'alcalde retreu al regidor de SI que ho va
fer públic que ha perjudicat l'Ajuntament

 

BEGUR | C.TORRAMADÉ L'Ajuntament de Begur retornarà els diners que es van cobrar per duplicat del servei d'escombraries a les persones que ho reclamin. La irregularitat és que a activitats econòmiques se'ls ha cobrat les escombraries industrials per un costat i, per l'altre, la domèstica, quan no hi ha cap vivenda associada al negoci. L'alcalde, Joan Català (CiU), ha afirmat que el retorn "no es pot fer d'una altra manera" perquè hi ha dos padrons diferents: el del Consell Comarcal, que cobra les escombraries comercials i industrials; i l'empresa que gestiona el servei, Sorea, que tramita els rebuts de les escombraries domèstiques. Després, a més, s'ha de concretar que no hi hagi cap habitatge associat al local comercial. "S'ha de mirar un per un, i només es pot fer quan arriba la sol·licitud" de retorn de diners, ha concretat el batlle.
Des que aquesta situació va aparèixer a la premsa el passat 11 de gener, l'Ajuntament ha rebut vuit reclamacions d'aquests cobraments per duplicat, dels quals sis han estat acceptats i dos s'han rebutjat perquè l'activitat econòmica està lligada un habitatge, ha concretat el batlle. De moment, l'Ajuntament i Sorea segueixen buscant la fórmula per comunicar-ho als afectats, a més de l'aparició que ja va tenir en premsa.
Català, que havia manifestat anteriorment que van tenir coneixement d'aquests cobraments per duplicat el 2012, ha precisat ara que s'havien detectat casos puntuals anteriorment, però que fou l'any passat que es van adonar que és "una situació més generalitzada".
També ha criticat que el regidor de SI, Marià Renart, fes pública aquesta situació irregular perquè ja s'hi estava treballant des del novembre passat en un inventari i que busqui treure'n rèdit polític. I assegura que Renart ha perjudicat l'Ajuntament perquè les reclamacions dels cobraments per duplicat retallaran la previsió d'ingressos de la taxa d'escombraries pels diners que s'hauran de retornar.
La regidora del PSC, a l'oposició, Yolanda López, va preguntar per aquest assumpte al darrer ple municipal i retreu a l'alcalde que el perjudicats són els comerciants que se'ls ha cobrat el rebut per duplicat i es pregunta per què l'Ajuntament no va actuar abans.

Comarques

Un home pateix una parada cardíaca durant la 44a Travessia de Sant Feliu

Un home pateix una parada cardíaca durant la 44a Travessia de Sant Feliu

Un home de 45 anys va patir ahir una aturada cardíaca mentre participava a la 44a Travessia...

Cantallops s´agermana amb l´Albera (Rosselló)

Cantallops s´agermana amb l´Albera (Rosselló)

Representants de Sant Joan de l'Albera, Rosselló, van participar ahir a la Festa Major de...

El centre mèdic que hi ha a la presó de Figueres registra 280 visites al dia

El centre mèdic que hi ha a la presó de Figueres registra 280 visites al dia

?Les patologies tractades als reclusos són «les mateixes» que en qualsevol CAP però hi ha més...

«És molt dur viure sense ser qui realment ets»

«És molt dur viure sense ser qui realment ets»

Denuncia patir l'assetjament i la discriminació diàriament, actituds que no aturen la...

Una acció pro-referèndum tapa una obra de Lluís Roura al municipi de Porqueres

Una acció pro-referèndum tapa una obra de Lluís Roura al municipi de Porqueres

?Alguns veïns del poble no veuen bé que propaganda d'una determinada opció política serveixi per...

Enllaços recomanats: Premis cinema