L'Ajuntament de Blanes ha posat en marxa aquest febrer a través de l'empresa Nora una prova pilot per millorar la neteja viària en una de les zones d'oci més freqüentades els caps de setmana i l'estiu. Es tracta de diversos carrers als barris dels Pins i La Plantera, en concret entre el carrer Colom i l'avinguda de Catalunya. La prova pilot s'allargarà fins a mitjans de març i consisteix en treure els cotxes de la via pública un dia a la setmana durant unes hores concretes durant les quals es fa la neteja amb màquines. Així, l'operació és més ràpida i efectiva que no pas si es fa amb mitjans manuals i havent de rodejar els vehicles aparcats. La mesura s'aplica en d'altres ciutats del món i aconsegueix molt bons resultats. A Catalunya, només es fa a Barcelona.

El regidor de Medi Ambient, Manel Verde, va explicar que "l'objectiu és millorar l'eficiència i la qualitat de la neteja viària. Per això hem demanat la col·laboració ciutadana perquè ens ajudin a que la prova pilot sigui un èxit i puguem valorar com apliquem la mesura de manera definitiva". En aquest sentit, l'Ajuntament ha informat de la posada en marxa de la prova a les dues Associacions de Veïns i també s'ha fet una bustiada amb 2.500 cartes que s'han fet arribar als veïns de la zona.

També s'ha instal·lat una senyalització viària vertical de color groc a tots els carrers afectats on s'hi han afegit els adhesius que indiquen el dia i l'horari en què estarà prohibit estacionar. El que es preveu inicialment -podria variar- és que la neteja intensiva es faci els divendres de nou a dotze del matí en alguns carrers de la zona i els dilluns a d'altres. Aquests primers dies, un policia informa els propietaris dels vehicles que encara hi ha estacionats, però més endavant es podria multar amb 100 euros i podria comportar la retirada de vehicle.