La Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) critica el Departament d'Ensenyament per decidir el nou mapa escolar del proper curs, amb tancament de centres i eliminació de grups-classe, abans de la preinscripció -un procés que s'obrirà dilluns. L'entitat acusa la Conselleria d'actuar per raons estalviadores i no per les necessitats educatives de l'alumnat.

L'endemà que Ensenyament hagi fet pública l'oferta de places per al curs 2013-2014, que a les comarques de Girona es manté força estable -amb el mateix nombre de grups a P3 i només un menys en els primers cursos de Primària i d'ESO- però que en altres llocs de Catalunya preveu tancar 128 grups de P3, la Fapac ha fet públic el seu rebuig al tancament d'escoles i a la reducció de classes abans de la preinscripció. En opinió de la federació, es tracta d'una mesura "estrictament estalviadora" amb la qual "no es tenen prou en compte les necessitats educatives dels alumnes". L'organització acusa Ensenyament d'estalviar, d'una banda, reduint grups aprofitant l'augment del nombre d'alumnes per aula decretat pel Ministeri i, de l'altra, evitant construir escoles noves per a les que estan en barracons. A més, l'entitat també denuncia que "no hem sentit a parlar ni un segon de la croada a favor de l'èxit escolar"; vinculant aquest factor amb la ràtio d'alumnes a les aules i la rapidesa a cobrir les baixes per malaltia dels mestres.

La Fapac ha demanat a la Conselleria d'Ensenyament que repensi la seva decisió fins que s'hagin tancat les preinscripcions -el 22 de març- i que, llavors, acordi les millors mesures d'acord amb la comunitat educativa.