Blanes té previst celebrar aquest any fins a tres mercats de l'intercanvi a la localitat. Es tracta d'un espai de trobada i de relacions socials on es bescanvien productes a través del troc, sense utilitzar els diners. Els mercats s'allotjaran als barris de Mas Florit, on ja es va fer diumenge, i a Mas Enlaire-El Mercat i La Plantera, que està previst que sigui en els propers mesos.

Per a la realització d'aquesta experiència l'Ajuntament de Blanes va signar la setmana passada diversos convenis de col·laboració amb les entitats implicades. Aquests Mercats els organitzen la Plataforma de Dones Lliures del Maresme i la Selva i l'Associació Centre Cultural Senzala de Capoeira, així com les tres associacions de veïns on tindran lloc durant aquest any les activitats.

Diumenge ja es va fer el primer d'aquests mercats a Mas Florit i va comptar amb una Mostra Cultural de Blanes a càrrec de l'Associació Centre Cultural Senzala de Capoeira i Dansa Costa Brava. L'entitat va oferir quatre breus actuacions: Samba de Roda, Maculelé, el duet A Flor de pell i, per tancar, una roda de copoeira. Malgrat el mal temps que hi va haver, la valoració per part de les entitats ha estat positiva.

Durant aquest any també està previst que hi hagi noves experiències d'aquesta activitat a dos altres barris: Mas Enlaire-El Mercat i La Plantera. El proper es podria fer de cara al mes de juny a Mas Enlaire-El Mercat i al setembre a La Plantera, on precisament ja es va fer una primera experiència l'any passat.

Qualsevol ciutadà pot participar en l'activitat de manera gratuïta, sempre i quan compleixin diverses normes. Una d'elles és que els productes o objectes que s'exposin hauran d'estar en bon estat i ?funcionar correctament. No es ?podran bescanviar productes robats o de dubtosa procedència, animals, ?aliments cuinats, ni qualsevol altre producte que pugui ser perillós o nociu per a la salut de les persones. Les persones participants hauran de ser majors de 18 anys o anar acompanyats d'un major d'edat.