El Club d'Hoquei de Blanes va anunciar ahir que està preparant tota la documentació per demandar l'Ajuntament de Blanes per ?danys i perjudicis per no pagar uns diners que els deuen d'un conveni que tenen signat. El club esportiu de moment entrarà dilluns un requeriment de cobrament dels diners, on explicarà també les conseqüències que pot tenir per a l'entitat el fet de no rebre els diners. "I si no ens paguen, farem la demanda per danys i perjudicis", va anunciar ahir el president del club, Josep Ridaura.

La qüestió va sortir en el ple de dijous, quan els grups d'ICV-EUiA i CiU van demanar al Govern que compleixi els convenis que té signats amb les entitats, fent esment especial al club d'hoquei. I posteriorment el mateix Ridaura va prendre la paraula i va reivindicar la qüestió, assegurant que han pagat a altres entitats i no al club d'hoquei. "Han pagat els convenis a entitats, ho sap millor que ningú i s'està fent el ronso, ens està prejudicant", li va dir Ridaura a l'alcalde. "Estan presumptament prevaricant", va manifestar Ridaura.

El president del club assegura que se'ls han de pagar 43.200 euros del conveni, que representa el 40% del pressupost del club d'hoquei i que si no arriben aquests diners, poden tenir problemes.

L'alcalde Josep Marigó va explicar ahir que la llei determina que primer han de pagar als treballadors i les obligacions bancàries; en segon lloc, als proveïdors i després, a la resta. De fet, ja ho va comentar en el mateix ple. A més, Marigó va destacar que "els tècnics diuen que es tracta d'una subvenció". Un punt del qual discrepen amb Ridaura, que defensa que no ho és i que per tant s'hauria de pagar: "No és una subvenció. És un contracte amb una contraprestració publicitària i és d'obligat pagament".

Per altra banda, Ridaura en el ple va fer dures acusacions, especialment contra l'interventor. Va criticar el sou de l'interventor. "El nostre interventor treballa per l'Ajuntament de Blanes i el de Maçanet i no ho han passat per la Junta Govern ni el ple", va afirmar el president. "A aquest senyor se li ha de fer una disminució de salari perquè resulta que està guanyant 150.000 euros; 117.000 euros de Blanes i 33.000 de Maçanet", va afegir Ridaura, que defensa que no pot ser i que s'hauria de fer una "quitança". També va acusar a l'interventor de manar més que l'alcalde i d'haver negociat sol amb Abertis.