Blanes estrena avui fins a 2.000 noves places de zona blava, que es posen en marxa a diferents punts del municipi i seran de pagament durant la temporada d'estiu, fins al 15 de setembre. És el primer dia, doncs, de les noves zones d'aparcament "turístiques", que es posen en funcionament, després que ?l'any passat l'Ajuntament adjudiqués la gestió d'aparcaments a SABA. També es posen en marxa les zones grogues, exclusives per a persones que paguen l'impost de vehicles a Blanes i tenen el distintiu.

En concret, hi ha fins a quatre noves àrees on avui es començarà a pagar per aparcar i l'horari serà de dilluns a diumenge -festius inclosos- i de nou del matí a nou del vespre. La primera d'aquestes àrees, amb unes 500 places, agafa la zona turística dels Pins, el passeig de Catalunya, el passeig de s'Abanell i el carrer Esperança. La segona àrea, amb gairebé 1.000 places, és a l'esplanada de l'antic pavelló -que s'ha asfaltat-, pels camps de futbol dels Pins i al costat del nou ambulatori. La tercera zona és a l'avinguda de Madrid (240 places) i la quarta, a la cala Sant Francesc (on hi haurà més de 200 places més).

Aquestes places de zona blava tindran un cost de 0,50 euros mitja hora i l'hora costarà 1,25 euros. També hi haurà preu per dia complet, que serà de sis euros, o mig dia, que seran uns quatre euros. Les persones que tinguin el distintiu tindran descomptes, com ara la primera mitja hora gratis i un 60% de reducció a partir d'aquí. A cala Sant Francesc, el descompte serà del 50%. A més, a la darrera part de l'avinguda Villa de Madrid serà gratuït pels residents amb distintiu i pels treballadors de la zona turística, sempre que s'acrediti. Els treballadors de cala Sant Francesc pagaran un euro al dia.

També es posen en funcionament les places grogues, que seran només per a les persones que paguen l'impost de vehicles a Blanes i disposen del distintiu. Hi ha més de 800 places situades principalment a tres zones: Els Pins, Racó d'en Portas i s'Auguer. L'alcalde Josep Marigó va destacar que aquests primers dies s'avisarà els conductors abans de sancionar.

Reclamacions

Per altra banda, l'alcalde va reconèixer que els darrers 10 dies han rebut nombroses reclamacions de veïns que afirmaven no haver rebut el distintiu per beneficiar-se de descomptes a les zones blaves i poder aparcar a les zones grogues. Marigó va destacar que algunes d'aquestes persones tenen dret al distintiu, però s'havia extraviat la carta i ja s'hauria reenviat correctament. Un segon grup, tenien deutes amb l'Ajuntament, de manera que fins que no els liquidin no rebran el distintiu. I després un tercer grup, que estaven empadronats a Blanes, però no havien canviat el domicili del vehicle. L'alcalde va destacar que aquests també podran resoldre-ho inscrivint-se.