El grup municipal d'ERC de Torroella de Montgrí, a l'oposició a l'Ajuntament, creu que el govern municipal (CiU, LEST i PP) hauria d'assumir «un mínim de responsabilitats» pel procés d'adjudicació del nou contracte del servei d'escombraries i neteja pública després que s'hagi de començar de nou, per tercera vegada, i es pugui convertir en «un laberint sense sortida». El comitè d'experts que ha analitzat les propostes de les empreses candidates les ha exclòs perquè incompleixen les condicions en algun aspecte tècnic, de manera que s'ha de reiniciar el procés.

El portaveu republicà, Josep Maria Rufí, considera que un contracte com aquest, de llarga durada i una quantitat d'uns 30 milions d'euros, l'hauria d'assumir directament l'alcalde, Jordi Cordon (CiU), i no el regidor delegat, Genís Dalmau (LEST). Rufí insisteix que ni la durada ni l'import són assumibles actualment per l'Ajuntament i recorda que la prolongació del procés pot suposar "un forat" de 250.000 euros al pressupost d'enguany.

Pel Coet, Gregori Sarquella ha lamentat «les presses que hi ha hagut des del primer dia» i recorda que sempre han demanat la presència del comitè d'experts «i ara veiem que fa la seva feina». Sarquella també considera excessiu tant la durada del contracte com l'import, no veu bé la planta de transfarència i creu que la gestió del contracte no hauria d'estar en mans d'un únic regidor. UPM veu correcte la decisió de començar de nou si ho determina el comitè.