Els Centres d'Atenció Primària (CAP) de les comarques gironines comptaran aquest estiu amb un reforç de 178,5 treballadors més (el càlcul es fa tenint en compte l'equivalent a una jornada laboral de 36 hores per setmana durant un mes).

Aquesta és l'actuació que farà el Departament de Salut, sobretot a la Costa Brava, per tal de garantir l'atenció a tothom, tenint en compte que la població dels municipis costaners es multiplica durant els mesos de juliol i agost. A més, també es farà una ampliació dels horaris d'atenció d'alguns dels centres sanitaris i es dotaran determinats punts estratègics de més ambulàncies.

Aquest estiu s'incorporaran als centres de la Regió Sanitària de Girona quatre treballadors més que l'any passat, quan van ser 174. Respecte el 2011, l'augment del nombre de treballadors és d'un 11%, ja que se'n van incorporar 152.

En total, tenint en compte el càlcul de la jornada laboral de 36 hores a la setmana durant un mes, es reforçarà el servei amb 66 metges, 62,1 infermeres i 50,49 auxiliars administratius. La incorporació es farà efectiva a partir de l'1 de juliol i els treballadors es repartiran entre els municipis costaners de les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva Marítima i l'Alt Maresme.

A més, alguns CAP ampliaran des d'avui fins el 16 de setembre els seus horaris d'atenció. Concretament, els Centres d'Atenció Primària de Cadaqués, Platja d'Aro, Lloret de Mar i Malgrat de Mar estan en funcionament les 24 hores del dia; mentre que els de Tossa i Canet de Mar estaran oberts de vuit a les dotze de la nit durant el mateix període.

El servei sanitari també es reforçarà aquest estiu amb un increment d'ambulàncies per als transports urgents, que comptaran amb dos tècnics en transport sanitari cadascuna. A partir d'avui i fins al 21 de setembre, s'instal·laran unitats de 12 hores a Palafrugell, Palamós, l'Escala, Blanes, Castelló d'Empúries i Calella. D'altra banda, també hi haurà unitats de 24 hores a Lloret de Mar, l'Estartit, Platja d'Aro i Santa Susanna.