La Policia Local d'Olot va detenir el 12 de juny, per requeriment dels Mossos d'Esquadra, un delinqüent multireincident que acumulava nou delictes i una falta comesos a diferents punts de la Garrotxa entre els mesos d'abril i juny. Entre d'altres, se l'acusa d'haver robat a quatre establiments, haver sostret un cotxe, ocupat un mas, tenir marihuana, una falta de danys i un delicte de resistència desobediència a agents de l'autoritat comès en el moment de la seva detenció. Es dóna el cas que el detingut -un home de nacionalitat algerina, de 27 anys, amb domicili desconegut i amb antecedents- s'havia saltat una ordre d'expulsió del 2012 i estava residint a l'Estat espanyol de forma il·legal. Després de declarar davant del jutge el 14 de juny va ingressar a la presó.

La unitat d'investigació dels Mossos d'Olot va tenir coneixement que entre abril i juny d'aquest 2013 s'avien produït un seguit de fets delictius, entre els quals diversos robatoris a empreses i establiments comercials a Olot i al nucli de Sant Cristòfol les Fonts de la població, a les Preses i a Pladevall, un nucli de la Cellera de Ter.

Quan van iniciar la investigació, els agents van saber que un dels robatoris s'havia produït en una botiga de queviures d'Olot. Forçant l'accés, el lladre va sostreure productes d'alimentació i els diners de la màquina expenedora de cafè. En una de les altres empreses forçades, també a Olot, va sostreure cablejat de coure causant danys. Entre ambdós fets el valor del material sostret i els danys causats ascendia a 50.000 euros.

Els Mossos també van saber que el mes de maig algú havia robat un turisme d'una masia a la Pinya, que es va poder recuperar en pocs dies. També al maig, els agents van recollir la denúncia de l'ocupació d'un mas sense habitar a Sant Privat d'en Bas. En aquest cas, la propietària es va trobar que li havien canviat el pany. Després de poder-hi entrar, s'hi va trobar a dins uns 160 grams de marihuana, una motxilla amb cablejat sostret i diverses claus de vehicles, llanternes, ganivets, una escopeta inutilitzada i un telèfon que constava com a robat.

Al mateix temps, la policia també va tenir coneixement que al detingut li constava una ordre d'expulsió del 2012 i, per tant, no residia legalment al país. A més, li constava un requeriment judicial vigent d'un jutjat de Barcelona per haver trencat l'ordre de prohibició d'entrada a l'Estat fins al 2017. El jutge va decretar l'ingrés a presó del detingut.