Una cinquantena de persones dels càmpings de Torroella de Montgrí han passat la nit al pavelló esportiu de l'Estartit tot i que hores d'ara ja han tornat als càmpings. Un dispositiu de la Creu Roja, amb un vehicle, cinc voluntaris i cinc lliteres, ha estat treballant en aquest pavelló per atendre els campistes, segons ha informat Protecció Civil. El pla d'emergències per inundacions es manté en fase de prealerta tot i que s'han normalitzat les afectacions produïdes per les pluges d'anit sobretot a les comarques de Girona. Els grups de joves i nens que es van veure sorpresos per la intensa pluja tornaran aquest dissabte a casa seva o prosseguiran les seves activitats.

La Creu Roja també ha col·laborat aportant material als nens i nenes del campament allotjat a Borredà (Berguedà). Pel que fa al grup que es trobava al Centre Cívic de Riudaura (Garrotxa), aquest dissabte marxarà cap a casa. Quant al campament que es trobava a Ripoll, avui continuarà les seves activitats.

Protecció Civil manté el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) en fase de Prealerta per les previsions meteorològiques de les pròximes hores, ja que es podrien tornar a repetir les tempestes, tot i que s'han normalitzat les afectacions produïdes per les pluges d'anit sobretot a algunes poblacions de Girona.

Durant la passada nit dos fronts de pluges han afectat el territori. Un ha descarregat a la zona del Pirineu i Prepirineu occidental i l'altre front ha entrat més tard per la zona del Segrià i la Noguera. Un tercer front, més dèbil, ha travessat el litoral i prelitoral central en direcció nord. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya no hi ha hagut superacions del llindar (20 l/m2 en 30 minuts).

Des de dos quarts de deu de la passada nit fins a les deu d'aquest matí només hi ha hagut una actuació a Girona per desembussar l'aigua acumulada en un pati de llums, segons han informat els Bombers. Durant la tarda havien fet una cinquantena de sortides a la Regió d'Emergències de Girona.

Pel que fa al tall de subministrament elèctric a la zona de Girona, hores d'ara tots el abonats tenen restablert el servei.