El port de Sant Feliu de Guíxols va acollir ahir l'acte de constitució del Consell de Participació, on hi van participar el secretari d'Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, i el director general de Transports, Pere Padrosa. El Consell de Participació ha d'assentar les bases per reactivar, modernitzar i donar projecció als sectors del port: industrial, comercial, pesquer, nàutic, esportiu, cultural, lúdic i social. De manera que l'enclavament continuï sent un dels puntals econòmics de la Costa Brava, generi nous llocs de treball, aporti més riquesa al territori i se situï com un referent de Catalunya.

El nou òrgan podrà definir unes línies estratègiques d'actuació, donar assessorament, proposar i consensuar en activitats que es desenvolupin en el port. Aquestes línies poden ser ampliar la col·laboració entre el port i l'Ajuntament amb iniciatives que es facin en l'espai portuari; formular propostes que millorin l'oferta de serveis i les condicions dels sectors socials i econòmics del port; o participar amb iniciatives que fomentin la formació d'infants i joves per contribuir a la difusió. També es buscarà fomentar la implicació i la participació dels sectors econòmics, entitats i agents socials en el port i consolidar la imatge de marca "Port de Sant Feliu" de Guíxols com a actiu important del municipi.

L'equip del Consell de Participació el composen dos membres en representació de Ports de la Generalitat, dos membres en representació de l'Ajuntament, un representant de cadascun dels sectors d'activitat del port i un de comerciants, un per restauració i un de serveis turístics.