L'Ajuntament de Lloret de Mar destinarà per aquest curs prop de 40.000 euros en ajudes per a llibres i material a les diferents escoles i instituts del municipi. És la primera vegada que el consistori designa una partida dels pressupostos a aquests tipus d'ajuts i ha estat fruit d'un pacte entre l'equip de govern i ICV-EUiA de Lloret.

Segons va explicar ahir el regidor d'Ensenyament, Ignasi Riera, els diners es reparteixen en funció del nombre d'alumnes i van íntegrament destinats al "sistema de reciclatge que cada centre utilitza" que gestiona els llibres i material escolar. L'objectiu és facilitar el que anomenen una "socialització del material" que té com a funció igualar el material que tenen tots els alumnes així com procurar-ne el manteniment. Tot, "amb la supervisió dels professors i amb l'ajut dels pares", afegeix Riera. Malgrat això, cada centre escolar decidirà com gestionar aquests diners i des d'ICV s'espera que aquests ajuts "arribin el més ràpid possible a les famílies que ho necessiten", van assegurar ahir a través d'un comunicat.

Segons les xifres facilitades ahir pel grup municipal d'ICV-EUiA, les quantitats aniran repartides de la següent manera: Escola Esteve Carles un total de 2.587,04 euros, per a la Pere Torrent un total de 6.377,62 euros, per a la Pompeu Fabra 7.367,44 euros, per a l'Àngles Alemany 7.198,72 euros mentre que l'Institut Escola tindrà fins a 4.319,23 euros.

D'altra banda, quant als instituts, el de Coll i Rodés té una quantitat assignada de fins a 5.579 euros, el de Rocagrossa 4.285,34 euros i Institut escola 2.283,34 euros més. En total, la xifra ascendeix a 39.997,89 euros.