La versió que ahir va donar al jutge el presumpte autor del crim del jove trobat surant al riu Muga, embolicat amb plàstic i amb tres trets al cos és que la mort va ser accidental. Així ho va donar a entendre el responsable del presumpte assassinat, Francisco Javier Molina Guerra, de 59 anys, en indicar que dimecres passat havia sorprès el jove dins la seva plantació de marihuana blandint-li un ganivet. Ell dormia dins una tenda de campanya, que és on tenia guardada l'escopeta amb la qual es va posar a perse?guir la víctima immediatament, just després de carregar un tercer cartutx que va "disparar a l'aire", sense saber si li va trencar el fèmur.

Sempre segons la versió del detingut, mentre ambdós corrien pel bosc va arribar un moment que es van trobar cara a cara, a escassos dos metres, i Molina Guerra assegura que aleshores la víctima se li va abraonar amb el ganivet i ell va entrabancar-se de tal manera que mentre queia al terra se li van escapar els dos trets que encara quedaven dins la càmera. El detingut va indicar desconèixer on havien impactat els trets perquè el pànic li havia impossibilitat veure el cadàver. A preguntes del seu lletrat, Carles Monguilod, va negar que el jove estigués coix a causa del primer tret.

El que sí que va poder fer, se?guint amb el relat de la defensa, és treure a la víctima el ganivet que duia i deixar-lo penjat en uns filferros que envoltaven un arbre i després, mentre arrencava a plorar, li entrava la por se li posava el "cap com un timbal" pel que acabava de passar, va agafar un plàstic d'un hort proper i va embolcallar el cadàver. El va lligar amb un cordill, el va posar dins el maleter del cotxe on havia col·locat uns cartrons per evitar taques de sang i el va tirar al riu.

L'home assegura que en ocasions anteriors la víctima ja li havia sostret marihuana del seu hort. Tanmateix, afirma que no guardava l'escopeta per matar ningú sinó per disparar porcs senglars ja que entorn de la plantació havia col·locat uns sensors que l'avisaven davant la presència d'animals.

Marihuana per l'artrosi

L'home va assegurar que tota la marihuana cultivada al seu hort era per a autoconsum. Al jutge li va assegurar que es feia infusions per relaxar el dolor que li provoca l'artosi i la fibromiàlgia, tant a ell com a la seva dona, de la qual s'havia separat per problemes econòmics però amb qui estava tractant de reconciliar-se. Sí que és cert, que al veí del costat de l'hort li havia demanat que l'avisés si observava alguna persona que li arrencava les plantes però nega que mai li digués que si trobava algú dins la seva parcel·la li descarregaria dos trets. Ara bé, manifesta que quan va dir-li això era un dia que duia l'arma penjada a l'esquena però per caçar dins l'hort.

En tot moment, Molina Guerra va desvincular el cultiu de marihuana d'una activitat il·legal. Afirma que la tenia per a ell, perquè la considera un sistema terapèutic i això li va permetre afirmar que no estava enfadat amb el jove perquè li n'havia agafat ja que, segons reflectia, no les plantava per subsistir. I si enguany en tenia moltes és perquè l'any passat les que tenia li havien quedat petites i ara n'havia plantat més, per evitar que li passés el mateix.

Al fiscal Enrique Barata va confessar que actualment es trobava a l'atur des de feia cinc anys sense tenir ingressos i que, a més, feia tres anys que tenia una situació de malestar amb la seva dona, que va començar a millorar des que 15 dies abans del fets anés a viure a la tenda de campanya de l'hort. L'home es confessa endeutat i que és gràcies als fills que pot pagar els rebuts d'una casa que es va comprar. Fins i tot, va assegurar que el dia després dels fets va demanar 500 euros a la seva filla per anar a Barcelona a visitar la seva germana i demanar-li més diners per arreglar la furgoneta. En cap cas va marxar per evitar que el relacionessin amb el crim, entre altres coses perquè ell mateix es va presentar voluntàriament a la comissaria.

El detingut va disparar amb cartutxos de postes, que són il·legals a Espanya, però va voler deixar clar que les tenia de feia molt temps i que no els havia agafat expressament per matar el jove.