La Federació d'associacions de pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) i l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) donen suport a la vaga contra les retallades pressupostàries en educació i contra la Llei Wert que sindicats de docents i d'estudiants han convocat per al 24 d'octubre. Aquest matí, UGT registra la convocatòria d'aturada general al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat.

La Fapac fa una crida a les famílies perquè participin en les manifestacions de protesta que es convoquin aquell dia, així com també en les mobilitzacions contra l'aprovació de la llei al Congrés. Per a la federació d'AMPA, la reforma educativa és "innecessària, aliena a criteris científics i pedagògics"; a més de respondre a "prejudicis ideològics d'un sector de l'extrema dreta", "dinamitar el model d'escola catalana", no garantir la igualtat d'oportunitats i la cohesió social i obrir la porta a la privatització de l'educació pública. La Fapac resumeix les seves acusacions afirmant que la reforma és fruit d'un "integrisme religiós, classisme excloent i espanyolisme caspós".

La convocatòria de vaga la realitzen conjuntament UGT, CCOO i Ustec·STEs, a més dels sindicats d'estudiants. En canvi, se n'han desmarcat formacions com l'associació de professorat de secundària Aspepc-SPS -representada a la Junta de personal docent no universitari de Girona-, tot i compartir el gruix dels arguments de la protesta. Aquest sindicat no promourà l'aturada perquè considera que ha estat induïda per instàncies alienes al professorat, perquè oblida altres problemes educatius de Catalunya i perquè considera que no és el moment oportú.