Neus Munté (consellera de Benestar Social i Família), ahir a la tarda, va inaugurar les instal·lacions del nou Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) Fluvià al carrer 11 de setembre d'Olot. Es tracta d'un centre, on segons Núria Coma (directora), "s'atenen nens que per diferents problemàtiques familiars han estat tutelats per la Generalitat". Es tracta de 12 infants i adolescents. L'existència del servei té 26 anys i ha tingut diferents seus. "En tant de temps -segons la directora-, no han canviat massa les necessitats en aquests sentit".

És a dir, hi ha hagut canvis demogràfics, millores socials i crisi però els problemes familiars que aconsellen la tutel·la de nens persisteixen. El que es procura des del servei és fer-la de la millor manera: contacte amb les famílies i les amistats, relació amb l'entorn i un seguiment escolar i social.

Per aconseguir el retorn dels nens a la família i a la normalitat, la consellera va dir: "Volem que els CRAE siguin recursos petits i molt vinculats al teixit de la ciutat, on estan ubicats".

Ara, estan en una casa cèntrica i considerada patrimoni històric de la ciutat. Els propis nens van participar en la decoració de les cinc habitacions, la cuina, el menjador i els espais educatius.