La Fundació Oncolliga Girona ha impulsat un nou projecte: Mimosa, que neix d'una necessitat d'un grup de dones afectades de càncer que estan en situació de risc d'exclusió laboral i amb sensació de no-productivitat.

A partir d'aquesta necessitat l'entitat ha desenvolupat aquest projecte destinat a tot tipus de persona que hagi patit càncer i que en l'actualitat hagi perdut la feina o hagi estat acomiadada. Dins el projecte Mimosa s'ofereixen molts tipus de productes fets a mà, produïts pels mateixos voluntaris del projecte.

Aquest és el valor afegit d'un projecte que l'entitat ha pensat tenint en compte aspectes com la sensibilitat, la cura i el valor. Objectes que són únics, 100% fets a mà, objectes que desprenen valor i tendresa.

L'entitat ha iniciat aquest projecte fent articles de complement com bufandes, bosses de mà i altres productes confeccionats de cara a les festes nadalenques. A partir d'avui la Fundació tindrà una parada d'artesania al pont de Pedra, a prop del carrer Santa Clara.

En aquest sentit, Oncolliga també vol destacar que el passat 29 de novembre, el projecte Mimosa va ser premiat com un dels dos projectes guanyadors dins la Nit del Voluntariat 2013 que es va celebrar al pavelló de Fontajau de Girona. Aquesta empenta ha ajudat que la Fundació pogués seguir tirant endavant el projecte.

A banda d'aquest projecte, la Fundació Oncolliga també té altres mecanismes per ajudar les persones que han patit càncer. Un d'aquests són els microdonatius a través de la col·laboració desinteressada dels treballadors d'empreses i entitats que aporten un euro al mes a la fundació.

Aquests microdonatius serveixen per cobrir les necessitats econòmiques que representen oferir serveis gratuïts per a malalts de càncer i els seus familiars, serveis com ara fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic (per a dones operades de càncer de mama), cessió de material d'ajuda domiciliària, entre molts altres serveis que ofereix l'entitat.