El Pirineu català i l'Empordà es troben entre les destinacions favorites de turisme rural a l'Estat espanyol durant l'any 2013. Segons les dades que publica la web Toprural, el Pirineu català (no distingeix entre el de Girona i el de Lleida) és la destinació més buscada de l'Estat, mentre que l'Empordà (en aquest cas agrupa l'Alt i el Baix sota la mateixa denominació) és la sisena. Per la seva banda, la població d'Arbúcies és la quarta de l'Estat en reserves de turisme rural i única localitat catalana entre les deu més importants de l'Estat.

De la mateixa manera que va succeir en el 2012, quan els destins més buscats pels viatgers pertanyien als Pirineus Català i Aragonès (per aquest ordre), el 2013 els Pirineus obren el rànquing de zones turístiques rurals més demandades, també amb el català en primer lloc.

La resta de destins turístics del Top10 el 2013 amb major nombre de reserves van ser els Pics d'Europa (pertanyent a Astúries i Castella i Lleó), Sierra Norte de Madrid, Empordà, Sierra de Gredos (Castella i Lleó), Sierra de Espadán (Comunitat Valenciana), Sierra de Guadarrama (Madrid i Castella i Lleó) i finalment, Mestrat (Comunitat Valenciana).

Arbúcies, la quarta població

Si s'analitzen quins van ser els pobles amb major nombre de reserves en 2013, el rànquing l'obre Cazorla (Jaén), Navaluenga (Àvila), Albarracín (Terol), i després ja apareix la població gironina d'Arbúcies, just per davant de Ronda (Màlaga).

A més, les províncies que compten amb un major nombre de pobles en el Top100 en funció del nombre de reserves el 2013, són: Astúries (amb un total de 13 pobles), Madrid (amb 9 pobles), Barcelona (amb 8 pobles) i Girona (amb 7 pobles).

Per dur a terme l'estudi, Toprural ha analitzat totes les sol·licituds de reserves que els viatgers van realitzar en funció de les zones i els pobles d'Espanya habilitades en la seva pròpia web, des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de 2013.