La policia que investiga el Cas Manga interpreta que el cas del presumpte assetjament sexual de Jaume Torramadé cap a una assessora i la denúncia per extorsió haurien entorpit l´intent de GRS Arc Local per fer-se càrrec de la gestió de Xaloc manipulant un concurs. L'empresari Alex Ros i el director de Patronat de Turisme, Ramon Ramos, temien que el pacte quedés afectat si els fets succeïts durant el sopar d'inici de campanya sortien a la llum pública.

Els dos homes de confiança de Torramadé, als quals va presentar en una reunió a l´octubre i a qui havia donat les instruccions perquè ajudessin Ros eren el cap de gabinet de la Diputació, Josep Maria Bros, i el gerent de Xaloc, Xavier Alberch.

La policia relata les trucades enregistrades a partir del 8 de novembre, dia d´inici de la campanya electoral al Parlament. Aquell mateix dia, Ros rep una trucada de Josep Maria Riera, cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, que l'adverteix que l´Ajuntament ha decidit contractar directament amb Xaloc, però que no digui res. Malgrat això, l´empresari Alex Ros decideix fer una ronda de trucades amb polítics per intentar assabentar-se bé del que ha ocorregut a Figueres. L´objectiu és comunicar que «ell ha fet la seva feina, com van quedar a la reunió del 16 d'octubre de 2012 amb Josep Maria Bros, cap de gabinet de Jaume Torramadé, president de la diputació de Girona i també president de Xaloc i amb Xavier Alberch, gerent de Xaloc».

Llavors, Ros truca a Ramón Ramos, a qui la policia identifica com a responsable territorial de CiU a la Selva i director del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. Ros li diu a Ramos que «el tema és greu» i que no sap si telefonar a Josep Maria Bros. Ramos li diu que sí i que, a més, ell mateix personalment trucarà a Santi Vila, alcalde de Figueres i candidat de CiU al Parlament.

El propietari de GRS Arc Local truca a Bros, li comenta la seva preocupació pel tema Figueres i li recorda que ell ha complert. Bros, segons les converses, s´ofereix a descobrir que està passant.

L´endemà, 9 de novembre, quan ja s´havia produït el sopar d´inici de campanya, Ros continua la seva ronda de trucades per salvar el «tema Figueres». Segons les gravacions recollides al sumari al qual ha tingut accés Diari de Girona, el cap de gabinet de la Diputació, Josep Maria Bros, suggereix a Ros que vagi a parlar amb el gerent de Xaloc, Xavier Alberch, i que ell mateix també l'ajudarà.

Aquell cap de setmana ningú li agafa el telèfon. El dilluns, 12 de novembre, Ros parla amb Ramon Ramos a qui Bros va dir que Ros demanés la visita urgent a Xavier Alberch, gerent de Xaloc. Alex li diu que està preocupat que en una setmana han canviat les coses radicalment. L´endemà, Ros concerta una cita per al ?? de novembre amb Alberch, qui l´avisa que la diputada i regidora Marta Felip vol ser-hi.

La policia va comprovar que l´empresari es va reunir amb Alberch el 20 de novembre a la seu de Xaloc, on va entrar a les 9.55 hores i que Marta Felip no hi era, que es va quedar a Figueres.

El 21 de novembre de 2012, Alex Ros li explica a Ramos la reunió amb Xavier Alberch, gerent de Xaloc, i Ramos es mostra disposat a ajudar-lo influint en altres polítics. Ramos li demana que li comenti els passos i li diu que hi ha un problema però que «per telèfon no ho puc explicar, eh?». Després el president del Patronat comenta a Ros que potser surtin problemes en la Diputació i li diu «esperem que no surti... però si surt... poden anarse'n a la merda totes les trucades que hem fet fins ara», diu Ramos. La mateixa policia anota en el sumari que es refereix a les querelles creuades entre Torramadé i una assessora per extorsió i assetjament sexual. Ramos, però, ja li apunta la solució per tranquil·litzar Ros: «una trucada d'un altre personatge, amb qui Marta Felip es quadrarà, d´acord? ».

Comenta els temors

Just l´endemà, 22 de novembre de 2012, el cas es fa públic a instàncies del mateix Torramadé que va denunciar l'assessora Minerva Amador per una presumpta extorsió -que va ser arxivada. A les 9 del matí, Alex Ros ja comenta amb la seva dona que denunciaran el president de la Diputació per assetjament sexual, encara que ell ha denunciat primer per extorsió. Cristina li pregunta si l´influeix. Ros admet que encara ho ignora.

El 26 de novembre, en una trucada a Josep Maria Franch, el seu soci, Ros comenta la posició de Jaume Torramadé després de l´escàndol del presumpte assetjament sexual i afirma que hi ha pressions perquè Torramadé dimiteixi. Ros arriba a dir que li interessaria que la Diputació passés a mans de Convergència. Remarca que usaria Ramos per acostar-se a qui sigui el president. Veu clar, però, que si dimiteix Torramadé, amb Unió perden els contactes. Tots dos admeten que el cap de gabinet, Josep Maria Bros, perilla en el seu lloc de treball