L'Associació de Càmpings de Girona ha presentat als visitants del Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC) el nou producte que han ideat des de l'associació. Es tracta del "Pack Campings Experience" que, com el seu nom indica, inclou 45 experiències al voltant dels càmpings que es podran fer servir a partir de Setmana Santa, quan obren la majoria dels càmpings gironins associats.

El president de l'Associació, Miquel Gotanegra, va mostrar divendres el nou producte al conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, aprofitant la visita que aquest va fer a l'estand de l'Associació de Càmpings. Al Saló Internacional de Turisme de Catalunya, que se celebra fins avui, hi són presents 15 càmpings gironins, amb propostes i ofertes per a aquesta temporda turística. A més, durant tot el cap de setmana, l'Associació ha estat oferint activitats d'animació, com tallers de maquillatge, jocs, un concurs de dibuix i la mini disco.

A la demarcació de Girona hi ha la meitat dels millors càmpings de l'Estat, van recordar ahir des de l'Associació segons les millors ?guies. En concret, set d'ells tenen la màxima qualificació de cinc estrelles, el prestigiós guardó "Best Càmping 2014" segons els Automòbils Club Alemany (ADAC) i l'holandès (ANWB). Un càmping gironí també ha estat l'únic premiat de l'Estat espanyol del Deutscher Camping Club (DCC), el principal club de caravanistes alemany. Alhora, l'associació recorda que els càmpings de les comarques gironines són els que disposen de més segells de qualitat a l'Estat i els que han rebut més ?guardons i reconeixements a Europa.

Divendres, durant la inauguració del Saló Internacional de Turisme al recinte de Montjuïc, el conseller Puig va destacar el "repunt important" del turisme català i també espanyol al gener i febrer d'aquest any, un fet que el va fer estar "optimista" a l'espera del que faci el turisme francès i rus.

Aquest any el SITC té menor superfície bruta però ha augmentat en un 10% la superfície neta i en un 14% el nombre d'empreses expositores. En total, hi ha gairebé 200 expositors directes i gairebé mil indirectes, la presència de 50 països i totes les comunitats, excepte Navarra, La Rioja i Castella-la Manxa.