El gerent de Xaloc, Francesc Xavier Alberch Figueras, també va passar per les dependències del Servei de Vigilància Duanera (SVD) a declarar per la seva relació amb els principals implicats en el cas Manga. Ho va fer l'endemà que detinguessin l'alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria (CiU). Els agents volien saber quina relació tenia amb els responsables de l'empresa GRS Arc Local, que estaven buscant maneres de crear estratègies de col·laboració amb Xaloc per no quedar al marge de la recaptació de tributs si la Diputació de Girona acabava fent-se càrrec del servei al Consell Comarcal de la Selva, ja que sembla que existia un projecte perquè Xaloc s'apoderés de tota la província en matèria de gestió de tributs.

El gerent admet una reunió amb l'administrador de GRS, Alexandre Ros, que es va produir a instàncies de la presidència de la Diputació -ostentada aleshores per Jaume Torramadé- per tractar aspectes de gestió tributària però nega que fos per parlar d'una possible subcontractació de l'empresa per part de Xaloc quan aquesta assumís la gestió de les multes de l'Ajuntament de Figueres.

El gerent admet que durant la ?reu?nió li va demanar a l'administrador de GRS que li presentés una proposta, però matisa que ho va fer per "cortesia" i que va acabar descartant-se aquesta col·laboració. En una conversa telefònica intervinguda per la policia tributària el 20 de desembre de 2012, el gerent (XA) i l'empresari (AR) precisament es van posar a parlar d'un projecte que tenien pendent i que GRS volia desencallar aprofitant que Figueres els havia prorrogat la gestió de tributs:

-AR: "(...) perquè amb la pròrroga aquesta que ens han fet, podem potser tenir més marge per trobar...

-XA: "Sí, tots junts, tots junts..."

-AR: "...una solució òptima. Jo era només per fer un seguiment, Xavier, no per... no per pressionar ni per apretar, eh?

-XA: "No, no, no... i a més, clar... si hem de fer cas al que diuen els diaris, també els escenaris a Figueres també poden tenir algun canvi, per tant... per tant... [el canvi és que Marta Felip assumirà l'alcaldia]".

Malgrat aquesta conversa, en la seva declaració davant els agents de duanes per un presumpte delicte de tràfic d'influències, el gerent va assegurar que a Ros li havia dit que no hi havia possibilitats de col·laboració amb Xaloc perquè GRS era un competidor directe que, a més, li "havia tret l'Ajuntament de Blanes al presentar una millor oferta".

Només dos mesos abans de la conversa entre Ros i Alberch sobre arreglar el projecte pendent, l'administrador de GRS havia assegurat al seu soci -Josep Maria Franch- que el gerent de Xaloc era una persona amb la qual fàcilment podrien arribar a pactes -mirin peça adjunta. És en aquesta conversa també que Ros informa el seu soci d'una reunió que ha mantingut amb el president de la Diputació en la qual li hauria dit que "és voluntat del president i la Diputació tenir molt en compte a GRS i donar sortides i pactar les solucions que s'hagin de pactar per tal que aquí no surti ningú rebotat; per tant, escolteu, aquí un deixo, però no us deixo sols, estarà Josep Maria Bros que és el meu cap de gabinet i que és persona de la meva confiança i perquè si us desvieu tres mil·límetres us torni a marcar la ratlla d'això que estic dient".

En la seva declaració al SVD, el cap de gabinet va matisar aquestes paraules indicant que el president només li havia demanat que facilités "el que Ros i Alberch es trobessin i es reunissin".

El que sí va admetre el gerent és que el regidor d'Hisenda de Figueres, Manel Toro, "es va interessar per les possibilitats de col·laboració amb GRS" però Alberch s'hi va oposar entenent que "era impossible tant a nivell tècnic com legal".