El Banc dels Aliments de Girona ha fet una crida a associacions, organitzacions, clubs esportius i entitats perquè aprofitin qualsevol acte per recollir menjar i col·laborar amb la seva campanya d'estiu. Per segon any consecutiu, la Fundació Banc dels Aliments organitza una recollida de productes bàsics durant els mesos estiuencs que, en la seva primera edició, va encarar a les zones més turístiques de la demarcació.

Es tracta de la campanya "La fam no fa vacances" que, a diferència del gran recapte que el Banc dels Aliments organitza poc abans de Nadal, s'adreça a tota mena d'entitats, institucions i particulars per demanar-los que aprofitin qualsevol acte que organitzin durant els propers mesos per reu?nir aliments. En aquest cas, l'organització va a càrrec de les mateixes associacions. Després, el Banc dels Aliments s'encarregarà de distribuir els productes entre les entitats benèfiques que donen suport a les persones més necessitades d'arreu de Girona.

Aquesta crida es dirigeix, sobretot, a clubs esportius, escoles, empreses, ajuntaments, associacions culturals i socials, entitats i col·lectius de tota mena. Pel que fa al tipus de productes a recollir, el Banc dels Aliments demana pasta, arròs, llegums secs, oli i llet.

L'entitat humanitària dóna idees per a la recollida. Per exemple, en el cas de clubs esportius o entitats culturals, es proposa oferir descomptes en les entrades de l'esdeveniment si es porten aliments bàsics; també es planteja demanar als assistents d'un festival de fi de curs que portin menjar; que les empreses organitzin recollides entre els seus treballadors; que els ajuntaments promoguin actes populars o que aprofitin els que ja realitzen habitualment.

La iniciativa es fa a tot Catalunya, a través dels quatre Bancs dels Aliments que hi treballen.