Fornells de la Selva va acollir diumenge la competició solidària "Batega", un esdeveniment organitzat per l'AACIC CorAvant, associació i fundació de cardiopaties congènites. Un total de 24 formacions de La Vieja Escuela, Pas Bàsic, StudioXFunky i l'Associació solidària Chic Funky van competir en suport als infants i joves amb problemes de cor de naixement, que a Girona estimen que són uns 2.800.

L'Ajuntament de Fornells de la Selva i el Consell Esportiu del Gironès també van participar en l'organització de l'acte, que en aquesta edició va comptar amb la col·laboració del Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona, El 9 Esportiu, l'Agrupació Esportiva de Fornells de la Selva, Frit Ravich i Haribo.

Tots els beneficis que es van obtenir es van destinar al servei d'atenció psicosocial que l'AACIC ?CorAvant duu a terme amb els infants i joves amb problemes de cor de naixement i a les seves famílies.

L'activitat va començar amb una exhibició dels nens i nenes de sis i set anys de la formació Studio Baby's (Studio Funky). Tot seguit, es va iniciar la competició de les 24 formacions, agrupades en set categories segons les edats dels ballarins i ballarines participants.

Dins de la categoria prebenjamí, el grup guanyador va ser Mini elements (Studio Funky), seguidament de Goodies, Peques Crew i Babies XL (La Vieja Escuela).

La formació Play time, també de La Vieja Escuela, va rebre el primer premi de la categoria benjamí, seguits per Studio Max (Studio Funky) i Cool way (La Vieja Escuela).

El trofeu a la categoria aleví va ser per a Studio bounce (Studio Funky), seguits per Urban babies, Free style i Hard beat (La Vieja Escuela).

Dins de la categoria infantil, la formació Studio promise (Studio Funky), va ser qui va quedar en una primera posició, seguits per Styling soul i Swag girls (La Vieja Escuela), Flow fever (Pas Bàsic) i Chic pop (Associació Chic Funky). Old street (La Vieja Escuela) va ser la formació guanyadora de la categoria cadet, on també participava Studio liry-x (Studio Funky).

En la categoria juvenil, Studio soundtrack (Studio Funky) va guanyar a les formacions Step by step (Pas Bàsic) i Black diamonds (La Vieja Escuela). I finalment, la formació Studio the box (Studio Funky) va ser la guanyadora de la categoria absoluta, que va comptar també amb la participació del grup La Vieja Escuela.

Un cop acabada la competició, els tres membres del jurat, Maite Fernández, Úrsula Aguilera i José Luis Carvajal, van fer una exhibició professional molt ben rebuda pel públic assistent.

Avenços mèdics

Cada setmana neixen dotze infants amb cardiopatia congènita. Les malalties cardiovasculars són una de les anomalies congènites més freqüents en els nadons.

Una cardiopatia congènita és una malformació de l'estructura del cor que s'inicia des del primer moment de la gestació i que necessita un seguiment mèdic al llarg de tota la vida i, sovint, tractament quirúrgic.

Els avenços mèdics han permès que el 90% dels infants que neixen amb aquesta patologia arribin a l'edat adulta.