mort violenta a sant feliu de buixalleuEls Mossos van tenir acordonats els carrers que envolten la casa del crim durant tot el dia .L'aixecament del cadàver i el trasllat a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Giroan es va fer cap a quarts de set del vespre El agents de la policia científica van pentinar tot l'interior de la casa de la víctima, els exteriors i també van prendre declaració als veïns de la zona Els Mossos de l'Àrea d'Investigació Criminal es troben al càrrec del cas.

A ganivetades, així és com va morir un veí de Sant Feliu Buixalleu de 81 anys en el que hauria estat un nou assalt violent a les comarques de Girona. Els Mossos d'Esquadra treballen amb aquesta hipòtesi i consideren que va ser víctima d'uns lladres que segurament haurien entrat a la casa de la urbanització Río Park per robar i en trobar-se l'home, l'haurien apunyalat.

La víctima és José Rodríguez Martínez i la seva dona és qui va descobrir el cadàver. Ella va arribar de classes d'informàtica al voltant de dos quarts de dues del migdia i va trobar el cos del seu home cosit a ganivetades al menjador de casa. Se'l va trobar estirat a terra i amb diverses ?punyalades a la part superior del cos.

Llavors, molt alterada, va alertar els Mossos d'Esquadra, que ràpidament s'hi van desplaçar. Durant tot el dia i fins ben entrada la nit, els agents van estar a la zona prenent mostres i buscant pistes del o dels possibles assaltants que haurien posat fi a la vida del veí de Sant Feliu de Buixalleu. A l'escena del crim també hi va ser present la comitiva judicial formada per un secretari, la jutge i el fiscal, Víctor Pillado. Pel que fa al cadàver ahir va ser traslladat en el furgó funerari perquè avui se li faci l'autòpsia a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona.

L'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra està al carrec del cas i la magistrada del Jutjat d'Instrucció Número 4 de Santa Coloma de Farners en funcions de guàrdia ha decretat el secret de sumari.

La casa on va tenir lloc l'assassinat es troba a la urbanització Río Park, una àrea residencial petita amb una vintena de cases i que es troba enmig del Montseny. La residència de la víctima és una casa de planta baixa amb piscina i un hort on s'hauria vist l'home feinejant el mateix matí del crim.

La policia científica dels Mossos van estar ahir buscant pistes per poder identificar els assaltants. Van pentinar tot el jardí i l'interior de la casa. A dins la vivenda s'ho van trobar tot regirat, cosa que els fa pensar que hi va haver un robatori. Quant a la desaparició de béns però, en el moment de la inspecció no es va trobar que faltessin grans objectes però tampoc es descarta que els lladres s'emportessin diners o joies.

Els agents durant la tarda també van prendre declaració als veïns de la zona, que van anar arribant durant el dia i també van pentinar els camins i proximitats de la zona residencial.

Cap a dos quarts de set de la tarda, es va realitzar l'aixecament del cadàver del veí de Sant Feliu de Buixalleu, de 81 anys. I un vehicle funerari se'l va emportar cap a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona, on avui se li començarà a practicar l'autòpsia.

Per les proves fins ara recopilades, la principal hipòtesi amb la qual treballen els Mossos és que el o els lladres matessin l'home en ser sorpresos pels assaltants o bé perquè s'hi va enfrontar i per tant, es tracti d'un nou assalt violent amb assassinat a Girona.

Tot i això, tampoc es descarta algun altre mòbil del crim, com ara una revenja, però pel perfil de la víctima no aquesta hipòtesi no té gaire força.

La víctima, José Rodríguez Martínez, era una persona molt ?coneguda al municipi de Sant Feliu de Buixalleu. Vivia en aquesta casa de la urbanització des de fa més de 30 anys. Hi residia amb la seva muller i també amb un dels seus fills.

En total, la parella té tres fills, dos dels quals, però, ja no viuen al poble. Es tracta d'una família senzilla i que aprecien els veïns d'aquest municipi de la Selva interior, caracteritzat per ser molt dispersat i amb nuclis disseminats enmig del Montseny. La mort del veí de Sant Feliu és el tercer crim d'aquest any a Girona.