El sindicat Metges de Catalunya (MC) va criticar ahir la direcció de l'hospital Josep Trueta, a qui va recriminar manca de diàleg amb els professionals de la Unitat de Cirurgia Pediàtrica, que han passat a dependre mèdicament i funcional de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, arran d'un conveni de col·laboració signat el maig passat entre els dos centres.

Des de MC van lamentar que els canvis s'han fet "d'esquena a la plantilla" del centre. Tal com ja va publicar Diari de Girona, la cap de secció de Cirurgia Pediàtrica de l'hospital des de l'any 2001, la cirurgiana Montserrat Ros va veure com la direcció del Trueta va amortitzar la seva plaça d'un dia per l'altre i la van relegar a directora adjunta, fet pel qual va emprendre mesures legals contra la gerència.

El sindicat veu en aquesta decisió una "ofensa professional i un descrèdit moral" per a la doctora, que fa 25 anys que exerceix al centre gironí "amb una fulla de serveis excel·lent". Per aquest motiu, van demanar a l'hospital que reconsideri la seva posició i reincorpori Ros a les seves funcions com a cap de secció.

A més, el sindicat va insistir que és un "error" desplaçar la coordinació dels procediments quirúrgics en edat pediàtrica a Barcelona i va assegurar que, per oferir una bona qualitat assistencial, la presa de decisions s'ha de fer des del lloc d'ingrés del pacient. "No rebutgem el dispositiu assistencial conjunt entre els dos centres, però sí que demanem que es consensuï amb els professionals implicats", va aclarir la delegada de MC al Trueta, Núria Estanyol. Així mateix, el sindicat va constatar que el centre "encara no ha reforçat la plantilla del servei" tal com va prometre la direcció a principis de juny.