Els trens de Rodalies i els serveis Regionals prestaran durant la jornada d'avui i també de demà el seu servei en un 66% durant els períodes compresos entre les 6.00 i les 9.30 del matí i les 17.00 i les 20.30 del vespre. Durant la resta de la jornada, tan sols circularan un 33% dels trens a causa de la vaga convocada pels sindicats ferroviaris CGT i SF-Intersindical a Adif i Renfe. Pel que fa els serveis d'Alta Velocitat, des del Ministeri de Foment i el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat s'han determinat uns serveis mínims del 77% en els recorreguts de Llarga Distància, mentre que per als trens Avant seran del 63%.

La vaga convocada pels dos sindicats és una crida contra la segregació de les empreses ferroviàries, contra la destrucció de llocs de treball i pel manteniment de les condicions laborals, tal com recordaven ahir.

"En aquests últims anys els ferroviari estem veient dia a dia com es destrueix l'ocupació en el ferrocarril i com es posen en perill les nostres condicions laborals", exposaven ahir des d'aquests dos sindicats. A més, denuncien que la privatització dels serveis atemptarà contra la seguretat en la circulació.