"Esperem que la fira no mori d'èxit, la veritat és que ha anat molt i molt bé". Així de contundent es va mostrar ahir el regidor de promoció econòmica de Sant Feliu de Guíxols, Juanjo Garcia, quan se li va demanar que fes un balanç sobre la fira de Scrapbooking, que es va celebrar dissabte i diumenge a la ciutat ganxona. Encara sense dades en ferm, la sensació és que s'hauran superat les xifres de l'any passat quan més de 3.000 persones van passar per aquest esdeveniment que és un dels més importants de l'Estat Espanyol pel que fa a aquesta tècnica de manualitat basada en les creacions artístiques sobre una base de paper.

La Fira ha arribat enguany a la seva quarta edició i ha estat organitzada per l'associació Scrapmaníatics en col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat. La Fira es va desenvolupar al passeig de Mar i va tenir a més de nombroses parades de productes de scrap diversos tallers que es van omplir de gom a gom. Segons va expicar el coordinador de la fira, Joquim Díaz, "dissabte hi va haver 35 estands i 35 botigues especialitzades d'arreu de l'Estat Espanyol, 33 tallers amb una participació de 500 persones i uns 3.500 visitants, mentre que ahir van ser 80 les persones que van participar en els dos tallers de matí i tarda". Molts dels assistents són del país però també hi va haver participació internacional "cada any la fira és més i més coneguda", va dir Díaz.

L'Ajuntament de la ciutat és de la mateixa opinió: "Ens estem convertint en una fira molt important, realment la gent que ha vingut ha estat impessionant, esperem que no mori d'èxit", va dir el regidor de Promoció Econòmica, Juanjo Garcia. L'esdeveniment va acabar ahir amb un parell de tallers i un àpat per als assistents i organitzadors.

La Fira de Scrapbooking és la tercera de les nou fires del "Sant Feliu s'Enfira" que de finals d'agost fins a desembre omplirà la ciutat de certàmens de diversa índole. De moment ja s'ha celebrat una fira de brocanters i el Paper Antic que també van tenir una molt bona acollida per part dels visitants.

La nit blanca omple la ciutat

En paral·lel a la Fira de Scrapbooking, a la tarda-nit de dissabte es va celebrar l'anomenada nit blanca, una iniciativa dels comerciants i l'àrea de promoció econòmica de la ciutat per promocionar la vida comercial de Sant Feliu de Guíxols. La nit blanca va començar a les cinc de la tarda i va durar fins més enllà de les dues de la matinada amb quatre blocs d'activitats: Gastronomia, moda, infantil i música. Diversos restaurants i bars van fer menús especials i tapes, i al centre de la ciutat, el Butron Berria va oferir per 3 euros una canya i la tapa guanyadora del darrer Ganxotapes, a base de formatge i melmelada de tomata. Al centre de la ciutat també hi va haver desfilades de moda i concerts de diversos grups així com tallers infantils i inflables.

Tant l'Ajuntament com els comerciants van fer una valoració positiva de l'esdeveniment. De fet, diversos comerços que oferien tastets i ofertes especials van filar curt i van esgotar existències abans del previst com la pastisseria Vienessa o la botiga de vins i licors Ca l'Àngel. La nit blanca va celebrar la seva primera edició inspirada per l'experiència del Guíxols 12 l'any passat. Una proposta similar a la de Girona 10 i que s'ha volgut diferenciar i singularitzar amb un altre nom i format com és el de nit blanca.