La Diputació de Girona destinarà 775.327 euros per construir i instal·lar vuit calderes de biomassa i set xarxes de calor. Els ajuts, que oscil·len entre els 10.000 i els 100.000 euros, beneficiaran una quinzena de municipis gironins. En total, es destinaran 358.087 euros a la instal·lació de calderes de biomassa a Ripoll, Lladó, Agullana, Maçanet de la Selva, Flaçà, Banyoles, Campdevànol i Caldes de Malavella. Els municipis que tindran una nova xarxa de distribució de calor són Olot, Sant Pere Pescador, Navata, la Vall d'en Bas, Llanars, Sant Feliu de Buixalleu i Santa Pau i la diputació hi destinarà 390.239 euros.

Aquestes subvencions s'emmarquen en un pla que perquè els ajuntaments puguin substituir les calderes de gasoil per calderes de biomassa, un combustible sostenible que afavoreix l'autonomia energètica dels territoris. El fet que sigui un combustible que s'obté del bosc permet mantenir net el sotabosc, que és clau per a la prevenció d'incendis.; reforça el teixit econòmic, ja que obre un nou sector que crea ocupació i es tracta d'un combustible renovable, a diferència dels fòssils.

"La biomassa és un recurs ?energètic nostre, de proximitat i sostenible mitjançant una gestió forestal adequada", va assenyalar el vicepresident de la institució i diputat d'Acció Territorial, Miquel Calm.