La passera del Ter que uneix Bescanó i Sant Gregori va tornar a quedar destrossada el cap de setmana passat a causa de les pluges torrencials que van afectar gran part del territori gironí. "Aquesta ja és la tercera vegada que aquesta estructura és arrossegada per l'aigua des de la seva construcció -al setembre de 2010- a causa d'un temporal" explicava ahir l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy.

La passera, que pertany a una empresa privada, es va construir de manera provisional per donar pas als camions que es dediquen a l'extracció d'àrids. Amb els temps, però, els veïns l'han utilitzat per creuar d'una localitat a l'altra tot passejant o anant amb bicicleta. A més, aquesta passera permet la connexió de la Via Verda de St. Feliu de Guíxols a Olot amb les rutes BTT i excursionistes de la Vall de Llémena.

Segons va aclarir el batlle, la passera d'en Batllori no es va fer d'un material més resistent com ara el formigó "expressament", per tal d'evitar que durant un increment sobtat del cabal del riu "actués com a presa, sense deixar passar l'aigua".

Ara, el cap del consistori de Bescanó espera que, com en les ocasions anteriors, el pas torni a ser restituït. "No he parlat amb el propietari i desconec com està el tema o què volen fer, però suposo que la tornaran a construir", va indicar Soy.

L'última vegada que aquesta passarel·la va desaparèixer per l'acció de l'aigua -al març de 2013- els afectats van recollir 500 firmes per demanar als ajuntaments la seva reconstrucció, perquè, com recorda Soy, "tot i que va néixer per a un ús privat, els veïns l'han acabat fent seva".