Bufava fort la tramuntana de matinada i les destrosses es van poder veure ja de bon matí. Arbres per terra, mobiliari urbà mogut de lloc o trencat. Aquestes són algunes de les principals incidències de la forta tramuntada que va atacar tota la demarcació de Girona de nit i la matinada i, especialment, en alguns indrets on no són normals ratxes per sobre dels 50 quilòmetres per hora.

A Banyoles es van superar els 100 quilòmetres i a Girona ciutat, el vent es va fer sentir de valent, superant els 75 quilòmetres per hora. Durant el matí el fort vent no va deixar de bufar i no es va fer gens estrany trobar-se els Bombers o policies locals pels carrers fent actuacions per evitar per exemple, que caiguessin teules o planxes d'edificis, entre altres.

A Girona ciutat, per exemple, una de les incidències més destacades es va produir cap a quarts de nou del matí. En aquell moment, una forta ratxa de vent va fer caure una bastida d'unes obres que es fan en un edifici situat al carrer Cristòfol Grober de Girona amb cruïlla amb el carrer de la Sèquia. En aquell moment per sort, no passava ningú per sota d'aquest edifici on hi ha l'EspaiCaixa, molt concorregut per gent gran de la ciutat. Els treballadors, en adonar-se que la bastida queia van intentar redreçar-la, però l'estructura metàl·lica va acabar cedint. Bombers van anar al lloc juntament amb la Policia Municipal, que va balisar la zona. A Girona una altra conseqüència del vent es va viure a la zona de la Devesa, on les branques d'un arbre van impactar contra dos vehicles estacionats a la zona.

Els Bombers també van haver de fer més sortides per Girona i un dels serveis va ser al carrer Pompeu Fabra, davant de la seu de la Generalitat. Una peça de formigó de la façana d'un edifici es va desprendre al voltant de les dues del migdia. Sortosament, va acabar impactant en un voladís i només algun petit tros va caure al terra, de manera ue no va produir-se cap tipus de dany personal malgrat l'ensurt dels vianants.

Un altre indret on tampoc és habitual que bufi tant la tramuntana és el Pla de l'Estany i la seva capital, Banyoles, que va registrar una ratxa que va superar els 100 quilòmetres per hora. En aquest punt es va poder veure l'estany amb les aigües ben remogudes pel fort vent, circumstància que va acumular restes vegetals a les vores i al passeig de l'estany.

Arbres arrencats

Una de les imatges més impactants del dia va ser la caiguda durant la matinada d'un arbre de grans dimensions situat davant del Club Natació Banyoles. Malgrat l'espectacularitat del fet, perquè tota la vorera va quedar inservible, no va provocar ni danys personals ni materials. Durant el dia es va a retirar i al migdia ja només quedaven algunes restes de les branques. Davant de l'escola Casa Nostra també es va arrencar un altre arbre per la tramuntanada.

La forta tramuntana també va afectar la Garrotxa, on un arbre de la plaça Clarà d'Olot va quedar arrencat. A causa del fet, la Policia Local va balisar la zona i els Bombers també van actuar per retirar l'arbre. El fort vent també va fer cedir durant el matí un mur de maons d'una parcel·la del final del carrer Triassa d'Anglès, amb tanta mala sort que va afectar un turisme aparcat al seu costat.