La Federació Espanyola de Malalties Neuromusculars (Asem) desenvoluparà un projecte per a promoure l'autonomia de persones afectades per una malaltia neuromuscular. D'abast estatal, beneficiarà una setantena de persones diagnosticades d'una malaltia neuromusular, entre elles un gironí.

El projecte es diu Vida Autònoma, Vida Independent (VAVI) i tirarà endavant gràcies a una subvenció de 190.000 euros procedent del 0,7% de l'IRPF del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat gestionat per COCEMFE dins del seu Programa Integral d'Atenció Sociosanitària de persones amb discapacitat en domicili en què s'emmarca el projecte, per a l'execució i justificació dels projectes de les seves entitats membres.

És a dir, dels diners que s'obtenen dels contribuents que marquen en la seva declaració de la renda la casella d'Activitats d'Interès General considerades d'interès social.

El principal objectiu d'aquest projecte de la Federació Asem és mantenir i promocionar la vida autònoma de les persones afectades per una malaltia neuromuscular. Les treballadores socials i els assistents personals treballen tant amb l'usuari com amb la seva família i el seu entorn social per aconseguir més autonomia.

Durant aquest any, es beneficiaran d'aquest projecte setanta persones diagnosticades d'una malaltia neuromuscular de tot l'Estat. A més de Girona, les províncies en què es desenvoluparà aquest any són: Pontevedra, Astúries, Cantàbria, Salamanca, Saragossa, Barcelona, València, Madrid, Toledo, Conca, Granada, Sevilla, Còrdova i Las Palmas.

Treball en xarxa

El projecte Vida Autònoma, Vida Independent es desenvolupa amb la col·laboració de la xarxa d'associacions de malalties neuromusculars federades.

Des de Catalunya, a més de l'usuari gironí, també es treballarà amb disset malalts neuromusculars més, tots de la demarcació de Barcelona.