El director general de Protecció Civil de la Generalitat, Jordi Aurich, va presentar ahir a la Casa de Cultura de Girona les directrius tècniques sobre les activitats i actuacions concretes que han de desenvolupar els voluntaris de protecció civil municipal de Catalunya. La sessió es va adreçar als ajuntaments i a les Associacions de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) registrades, i també hi van ser presents membres del cos d'Agents Rurals.

Aurich va presentar la sessió i va explicar l'estratègia encetada l'any 2013 per impulsar el voluntariat de protecció civil com una de les tres peces del sistema de protecció civil a Catalunya (conjuntament a les administracions públiques i els serveis d'autoprotecció), alhora que es treballa en la seva ordenació, homogeneització i coordinació. A la sessió hi van assistir voluntaris de quinze AVPC i un representant del Consell Comarcal de Baix Empordà.

També va participar en la jornada el responsable dels Serveis Territorials de Protecció Civil a Girona, Antoni Güell, que va exposar les directrius tècniques sobre les activitats i actuacions concretes que han de desenvolupar els voluntaris de protecció civil municipal de Catalunya. A més, es va destacar la importància de completar el procés de registre especial de les AVPC al Departament d'Interior per complir amb la normativa vigent des de l'any 2001.

El document de les directrius presentades és el resultat del treball dels responsables de Protecció Civil de la Generalitat conjuntament amb el grup de treball de voluntaris de protecció civil de Catalunya i amb representats dels cossos d'emergència, i va ser informat favorablement per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya.