El Consorci d'Acció Social de la Garrotxa ha informat - a través de la memòria del 2014- que va dur a terme una acció per combatre els rumors. L'objectiu va ser per una banda "sensibilitzar i trencar els imaginaris i falses concepcions existents a l'entorn de la ciutadania d'origen cultural divers". I, per una altra: "Donar eines per millorar les habilitats, les actituds o els recursos personals per combatre els rumors, estereotips o prejudicis a la ciutadania".

Els instruments van ser tres activitats. La primera va ser una sessió de reflexió sobre les condicions que afavoreixen l'aparició dels rumors. La sessió es va adreçar als alcaldes, els regidors, els gerents de l'Ajuntament d'Olot, el Consell Comarcal i dels organismes autònoms i consorcis. En van fer una altra per als voluntaris i col·laboradors del Centre de Distribució d'Aliments.

Van fer un recull de premsa local i provincial sobre el tracte que fan els mitjans de comunicació en temes relacionats amb la rumorologia i la diversitat.

També han fet una memòria, un disc visual i una pàgina web sobre condicions sobre convivència i participació.