L´Agència de Salut Pública de Catalunya alerta dels riscos de consumir un cremagreixos anomenat Pura Alegria, pel que una persona ha hagut de rebre assistència mèdica. Salut Pública té constància que diversos consumidors gironins han adquirit a través d'internet el complement alimentós, que està distribuït per l'empresa mexicana Herion.MX.

El Centre de Farmacovigilància de Catalunya ha informat Salut Pública d´un cas que presentava efectes adversos relacionats amb el consum d´aquest producte i que va ser atès en un centre sanitari, amb simptomatologia neurològica. La persona afectada continua sota vigilància mèdica, segons informa el Departament de Salut.

La comercialització d´aquest producte no ha estat notificada a les autoritats competents, tal com obliga la legislació de complements alimentosos i per tant, no està permesa. La composició i la finalitat de Pura Alegria són molt similars a les de Thermatrim, un producte que ja va ser alertat a principis d´aquest any per produir efectes tòxics. De fet, diverses persones van haver de ser ateses pel centre d'atenció primària de Roses després d'haver consumit Thermatrim, un cremagreixos d'origen mexicà que també es comercialitzava a la xarxa.

Per tal d´evitar riscos per a la salut, l´Agència de Salut Pública recomana evitar el consum d´aquest producte i recorda als consumidors la importància d´adquirir els aliments i, en especial, els complements alimentosos per les vies de comercialització legalment establertes.