El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va entregar ahir a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el diploma que acredita la ciutat com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE) en la modalitat de multiesports: atletisme, natació, tennis, running i cicloturisme.

En el decurs de l'acte, el conseller Puig i l'alcalde de Girona van lliurar les plaques acreditatives als 10 hotels, les 5 instal·lacions esportives de gestió municipal i privada, les 2 oficines de turisme i les 3 empreses de bicicletes i agències de viatge especialitzades que s'han adherit al segell DTE.

El conseller Puig va declarar que «la consecució d'aquesta certificació és fruit de l'esforç i la col·laboració entre la iniciativa privada i les institucions públiques» i va recordar «el turisme ja no és només gestió d'actius i serveis, sinó que cada vegada més es tracta de la gestió de les experiències i les emocions, per tant -va afegir- hem de potenciar els nostres valors, com l'hospitalitat, que és el que ens està fent guanyar l'aposta per la qualitat». Puig va destacar que aquest any visitaran Catalunya més de 21 milions de turistes i que el turisme estranger augmentarà d'un 4 a un 5%.

Suma d'esforços

Per la seva banda, l'alcalde de Girona va explicar que «aquesta certificació consolida Girona com una destinació de primera elecció» i va declarar estar convençut que «sumant els esforços dels empresaris, representants institucionals i esportistes presents aconseguirem que esportistes d'elit vinguin a Girona a practicar el seu esport».

Amb aquest segell, la Generalitat reconeix la ciutat com una destinació que ofereix recursos i serveis d'alta qualitat, instal·lacions esportives, allotjaments adaptats i serveis especialitzats tant per als esportistes professionals com per als turistes que vulguin practicar activitats esportives. La marca DTE posiciona la ciutat de Girona com una destinació turística adaptada a les necessitats dels esportistes que busquen poder fer els seus entrenaments i millorar el seu rendiment físic i tècnic.