Un TAV espanyol que cobria el trajecte Marsella-Madrid va ser evacuat ahir a l'altura de la localitat francesa de Lunel, entre Nimes i Montpeller, al Llenguadoc-Rosselló, després que es detectés un incendi en la locomotora de la part del darrere, concretament a la màquina motriu situada a la cua del comboi. El tren, que havia sortit de Marsella a les vuit del matí, va comunicar el problema al voltant de dos quarts de deu quan es trobava a uns 200 metres de l'estació, fet que va provocar que els 306 passatgers -alguns dels quals anaven a les estacions de Figueres i Girona- fossin desallotjats.

Alguns viatgers no van poder esperar a l'obertura de les portes i es van fer ferides superficials a les mans després d'haver trencat algunes finestres. En total, set persones van resultar ferides, cap de caràcter greu, i dues de les quals van ser evacuades a l'hospital, on se'ls va haver de fer punts de sutura. D'altra banda, alguns altres usuaris van ser atesos per les conseqüències del foc, cap d'ells sense conseqüències.

A causa de l'incendi els passatgers afectats van ser traslladats en un primer moment a l'Ajuntament de la localitat francesa, des d'on se'ls va conduir en autobusos fins a la ciutat veïna de Montpeller. Allà, els viatgers van poder reprendre el viatge mitjançant un altre TAV que va sortir poc després de dos quarts de tres de la tarda, amb unes quatre hores de retard.

La incidència va provocar que la circulació de trens quedés interrompuda a la zona després que la catenària també quedés afectada, i va caldre retirar el comboi (TGV 9731), que va quedar molt malmès. En aquest sentit, la companyia ferroviària francesa SNCF va interrompre el trànsit en els dos sentits per tal de permetre l'actuació dels bombers, i el va reprendre al voltant de les onze del matí.

La mateixa companyia francesa va assegurar que les flames només van afectar aquesta última locomotora, i van indicar que es desconeixien les causes del foc. En aquest sentit, les autoritats competents han obert una investigació per esclarir els detalls del succés.

Destí a terres gironines

Segons va precisar Renfe, la majoria dels 306 viatgers d'aquest AVE Marsella-Madrid, amb parades a Figueres, Girona, Barcelona, Tarragona, Saragossa i Madrid, tenien com a destí el territori català. Concretament, un total de 20 passatgers tenien el bitllet amb destinació a Figueres, 14 a Girona i 190 a Barcelona. Els 82 viatgers restants havien d'acabar el seu trajecte a Madrid.