Executiva i militància d'UDC de la Cerdanya deixen el partit i en critiquen la direcció

Juli Boada i el seu equip pleguen, perquè no els han tingut en compte i perquè aposten pel procés sobiranista

10.08.2015 | 07:30
Una reunió de militants d´UDC, celebrada a Llívia, amb Joana Ortega.

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) s'ha quedat amb molt poca gent a la Cerdanya. Vuit de la quinzena de militants que tenia la formació i la quasi totalitat de l'executiva comarcal, tots menys un, han fet el pas d'abandonar el partit perquè ho consideren incompatible amb la seva voluntat de fer costat al procés sobiranista.

El fins ara president de l'executiva comarcal d'Unió, Juli Boada, ha explicat que en els últims mesos la militància cerdana ha anat aguantant les pressions per continuar al partit, però que al final s'han adonat que ha estat "enganyada" per la cúpula, que ha acabat imposant la seva visió més "espanyolista".

Dels quinze militants que tenia la comarcal, alguns eren de Barcelona però comptabilitzaven el carnet per la Cerdanya, de manera que dels que han quedat n'hi ha ben pocs, o cap, de la comarca, segons ha explicat Boada.

De fet, de l'executiva sortint n'ha quedat un militant, la qual cosa, però, no impedeix que l'òrgan es consideri extingit, segons ha explicat Boada, que ha afirmat que "l'executiva queda desfeta fins que no es torni a constituir. El president, el secretari, el tresorer i els vocals han plegat". Boada ha explicat: "Ara per ara, els militants dimissionaris estem pel que tenim més proper per al país, és a dir les eleccions plebiscitàries del dia 27 de setembre; donem suport al president que surti escollit i el nostre objectiu és l'estat propi, i això és incompatible amb les directrius del partit".

De moment, els exmilitants cerdans d'UDC no entren al nou projecte de Demòcrates de Catalunya, tot i que li donen suport, sinó que resten a l'espera de com es ?desenvolupen els esdeveniments. Mentrestant fan costat al procés per a la independència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema