L'hospital de la Cerdanya estudia els accidents de muntanya

Liderarà una investigació pionera a Catalunya que servirà per proposar mesures preventives

12.08.2015 | 08:40
Imatge d´arxiu d´una simulació de rescat a la vall de Núria.

L'Hospital de Cerdanya participarà durant els pròxims cinc anys en un estudi sobre accidents de muntanya i al medi natural. El centre transfronterer ha anunciat que l'investigador i metge cap del servei d'Urgències de l'hospital, Iñigo Soteras, serà l'encarregat de liderar l'estudi, en el qual prendran part professionals de l'Institut de medicina legal de Catalunya i de les universitats de Girona i Lleida, així com membres de la Unitat d'Intervenció en Muntanya dels Mossos d'Esquadra, del Grup d'Emergències Mèdiques dels Bombers de la Generalitat i de l'Associació per la investigació, formació i assistència sanitària en el medi natural.

L'estudi es farà a Catalunya i analitzarà les causes i les conseqüències dels accidents de muntanya a fi efecte de proposar mesures preventives, segons van explicar des de l'hospital. Així, s'analitzaran tot tipus d'accidents en el medi natural, fent especial èmfasi en casos com ara allaus, l'escalada, el senderisme i l'esquí. Es tracta d'un estudi pioner, de manera que establirà un precedent a l'hora de la prevenció d'accidents.

A l'Hospital de la Cerdanya no li ve de nou ser pioner. Ja ha creat una eina de suport a la prescripció -la calculadora pediàtrica- que facilita la dosificació de medicaments i que es pot utilitzar a banda i banda de la frontera per part de metges de família o urgències que no comptin amb l'especialització de pediatria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema