Xavier Juncà és el nou president de la mancomunitat de la vall de Camprodon. Arran dels resultats de les darreres eleccions municipals, Juncà ha rellevat Ester Noguer de Setcases. Juncà -economista i botiguer- és el segon tinent d'alcalde i regidor de Turisme per Junts fem Camprodon. Segons ha explicat, fa entrevistes personals per la configuració del nou cartipàs de la mancomunitat. Juncà ha assenyalat que «hem mantingut reunions amb 4 municipis i me'n falten 2» i ha afegit que «queden per decidir el president i el tresorer». Per al ple del 14 de setembre confia tenir el cartipàs resolt.

L'organització de l'equip de govern de la mancomunitat es decideix a partir de la decisió d'una junta formada pels 6 alcaldes i 6 regidors dels municipis de la vall de Camprodon: Camprodon, Llanars, Vilallonga de Ter, Setcases, Sant Pau de Segúries i Molló.

El pla de distribució de govern tindrà com a novetat la representació de Sant Pau de Segúries. Aquest municipi es va desfer de la mancomunitat a finals del 2014. Sobre la incorporació, Juncà ha opinat que «és molt important que hi hagi consens en la promoció turística de la vall de Camprodon». També ha indicat que en properes reunions intentarà afermar l'encaix de Sant Pau de Segúries a la mancomunitat i que es buscarà el consens amb organismes privats com l'Associació de Comerç i Turisme de Camprodon.

La mancomunitat és un organisme que -segons la seva opinió- té la funció de promoure el turisme a partir de la marca vall de Camprodon. La impulsió del turisme -segons Juncà- passa per assegurar la base general amb els pilars de la cultura i l'esport.

Ha assenyalat que l'organització del Festival de la Vall de Camprodon i de colònies dedicades a la música tradicional i de formació en música d'orquestra ha porta molta gent a la vall de Camprodon aquest estiu. Pel que fa a l'esport ha ressaltat l'esquí de muntanya, les curses pedestres de muntanya, el senderisme i els esports tradicionals com imants que atrauen gent a la vall tot l'any.