Es calcula que més de 20.000 persones passaran per Besalú entre ahir i avui. "És la segona festa del municipi", va explicar l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, qui va avançar que enguany aplicaran el sistema informàtic que els ha propocionat la Diputació per calcular l'impacte econòmic que genera la fira.

"Aquesta edició és, de llarg, la més plena d'activitats que hi ha hagut en tota la història del Besalú Medieval", ha explicat el batlle. S'han programat un centenar d'activitats: espectacles de teatre al carrer, cercaviles musicals, lluites de cavallers, tallers d'apotecaris, falconeria, recreacions medievals, campament medieval, conferències sobre la història del municipi, visites guiades i, fins i tot la pirotècnia que avui tancarà la festa.

La festa va arrencar ara fa 17 anys com una fórmula popular per acomiadar-se de l'estiu i, any rere any, s'ha anat consolidant fins a convertir-se en la segona festa més important de la vila i la que hi porta més gent.

Per primera vegada, els comerciants establerts al nucli històric, uns 90, han adequat els aparadors i les façanes a la celebració del Besalú Medieval.