Santa Pau demana protecció dels senglars

El municipi opta a una subvenció de la Federació Espanyola de futbol per protegir el camp de futbol

21.10.2015 | 07:35

L'alcalde de Santa Pau, Josep Companys (Units per Santa Pau-AM), -en el darrer ple- va informar: «Hem demanat uns subvenció a la Real Federación Española de Futbol». Va justificar:?«És per un import de 24.172 € i ha de servir per tancar tot el que és el perímetre de les instal·lacions esportives».
L'alcalde va explicar que els porcs senglars hi havien entrat 3 vegades en una mateixa setmana i havien fet unes destrosses importants». A més, va exposar que també els preocupen els robatoris de cablejat elèctric. «A vegades - va afirmar-, volem activar un llum i no podem, perquè s'han endut fil».
Pel que fa a la petició de suport econòmic va explicar: «La Federació disposa d'un 4,5% de la recaptació de les travesses per coses com aquestes». Va indicar que han aprofitat una memòria valorda ja feta per presentar la documentació per a l'ajut.
Tot i que l'any passat els caçadors van abatre uns 15.000 senglars a tota la Demarcació de Girona, l'excés d'aquests animals causa molèsties a localitats molt voltades de bosc, com Santa Pau.
L'augment de la població de senglars coincideix amb una davallada del nombre de caçadors. És una activitat que suposa una despesa econòmica important en temps de crisi, hi ha molts tràmits administratius, i algunes colles tenen els membres envellits.
Davant de la manca de caçadors, ha existit el debat i el propi conseller, Jordi Ciuraneta, havia comentat la possibilitat de fer ?intervenir els agents rurals en ?operacions de reducció dels senglars.
El problema està en el fet que els senglars estan molt acostumats a la caça i -segons fonts dels caçadors- en proporció pels que hi ha se n'aconsegueix caçar-ne pocs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema