La diputada del PP al Congrés, Concepció Veray, ahir va fer, des de Figueres, un balanç «positiu» de les inversions fetes per l'Estat a les comarques gironines els últims quatre anys i va assegurar que, si el seu partit guanya les pròximes eleccions generals, el desdoblament de tot el tram gironí de la N-II podria ser una realitat el 2018

Veray va destacar que, després de molts anys de promeses «incomplertes», el desdoblament del tram sud de la N-II ja és una realitat i que ja s'està avançant en alguns trams del sector nord. Per avançar-hi, la diputada va fer una crida a votar el PP el 20-D per «no tirar per la borda» la feina feta els últims quatre anys.

Acompanyada de la regidora de l'Ajuntament de Figueres, Maria Àngels Olmedo, la diputada popular al Congrés va assegurar que malgrat les retallades que el Govern espanyol ha hagut d'aplicar en els darrers quatre anys, l'acció de govern dels populars ha estat molt positiva per a Girona. «Sense caure en l'autocomplaença, hem de destacar la feina feta en l'últim mandat», va dir.

Així, per exemple, Concepció Veray va recordar que a Figueres, després de molts anys de reivindicacions, obres com la rotonda d'accés a l'estació del TAV o la que es farà a la plaça del Sol per regular el trànsit al centre de la ciutat ja tenen partides pressupostàries incloses als pressupostos del 2016. La diputada també va recordar els 500.000 euros inclosos als pressupostos de l'any vinent per engegar la primera fase de la reforma de la casa natal de Salvador Dalí a Figueres, o les obres que es fan actualment a l'estació de tren de la ciutat per millorar-ne l'accés a persones amb mobilitat reduïda i amb un pressupost de més d'un milió d'euros.

Sobre la N-II, Veray va recordar que si fos pels anuncis de l'anterior govern de l'Estat, la carretera estaria desdoblada des de fa anys, però que la realitat és que quan els populars van guanyar les eleccions el 2011, al tram nord «no s'havien fet ni els estudis informatius». Sobre aquesta via, la diputada va assenyalar que, malgrat les restriccions pressupostàries, el tram sud ja està pràcticament enllestit i que ja s'han començat les obres al tram nord a Orriols i a les rotondes de Garrigàs i Pontós. «Si no hem fet més no ha estat per manca de voluntat política ni de priorització d'aquesta infraestructura», va aclarir. Seguint amb la N-II, Veray està «convençuda» que si el PP guanya les eleccions generals, el desdoblament total de la via a Girona podria ser una realitat l'any 2017 o 2018.