El ple de l'Ajuntament de Vilablareix va aprovar ahir les ordenances fiscals del 2016 amb la novetat que les taxes i els impostos que superin els 90 euros es dividiran en tres terminis -i no en dos com fins ara- per facilitar el pagament als veïns que tenen els rebuts domiciliats. Els terminis proposats per fer efectiu els pagaments són l'1 de maig, l'1 de juliol i l'1 d'octubre.

Pel que fa als impostos i a les taxes, les novetats més significatives són la congelació de l'impost de vehicles, l'augment de la quota fixa del servei d'aigua (5 cèntims per habitatge al mes), un lleuger increment de l'IBI per recuperar la reducció dels darrers cinc exercicis i la disminució de la taxa d'escombraries. Concretament, la taxa d'escombraries es reduirà per tercer any consecutiu gràcies als resultats positius del sistema porta a porta.

En el cas de l'IBI, l'equip de govern de Vilablareix havia disminuït el tipus impositiu de l'IBI en 6 punts des del 2010, passant del 0,70% al 0,64% per reduir l'impacte de la mesura del Govern de l'Estat d'augmentar un 6% el tipus dels immobles de major valor cadastral. El 2016, la mesura de l'Estat desapareix i l'Ajuntament de Vilablareix procedeix a recuperar en part el tipus impositiu augmentant-lo fins al 0,665 i no fins al 0,70% original. L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, va explicar que aquesta variació suposarà un increment d'uns 8 euros anuals, de mitjana, pels immobles que tenen un valor cadastral inferior i una reducció d'uns 12 euros, de mitjana, pels que tenen major valor (que, en els darrers exercicis, han suportat l'augment del tipus per part de l'Estat).

Les ordenances van tenir el suport de l'equip de govern d'ERC, dels regidors de CiU i l'abstenció del PSC.