Punxaven la llum del carrer per poder mantenir un cultiu de marihuana ben abundós. I és que en una casa de Sant Julià de Ramis hi havia més de 1.700 plantes repartides en dos pisos de l´habitatge.

Els Mossos d´Esquadra de la comissaria de Girona, després de tres mesos d´investigacions, van poder constatar que hi havia la plantació de droga i la setmana passada van entrar a l´habitatge.

A més de comissar la droga i material per a la seva cura, els agents investiguen dos homes de 49 i 57 anys, de nacionalitat lituana i ucraïnesa, tots dos veïns de Sant Julià de Ramis. Ho són com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets es remunten al mes de novembre de l´any passat quan els Mossos van començar a sospitar que en un domicili de Sant Julià de Ramis hi podria haver una plantació de marihuana.

Durant la investigació els agents van comprovar que en una petita terrassa de la casa hi havia dues màquines d´aire condicionat que funcionaven a ple rendiment. Durant la investigació també van poder constatar que malgrat que la casa tenia subministrament elèctric, el comptador constava donat de baixa a la companyia elèctrica.

Droga i material pel cultiu

Finalment, el passat 18 de gener, els agents van contactar amb els dos inquilins de l´habitatge i van accedir a la casa. A l´interior van trobar una plantació de 1.705 plantes de marihuana i 30 plantes mare per fer esqueixos, repartides en dues plantes de l´habitatge. A més de les plantes també hi havia una instal·lació de làmpades, transformadors, bombetes i aparells d´aire condicionat per tal de fer créixer i garantir el cultiu.

Per aquest motiu, els Mossos investiguen els dos homes com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluïd elèctric.

Els dos investigats hauran de comparèixer davant del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona quan siguin requerits.

La marihuana segueix essent el tipus de droga que més comissen els cossos policials i aquí a Girona darrerament se n´han conegut algun cas més. Com el que va succeir el 16 de gener a S´Agaró. Els Mossos van enxampar un lladre després que se li trenqués una bossa i li caigués marihuana robada. En concret, els agents van aconseguir arreplegar fins a 5,5 quilos de cabdells de droga i va abandonar un cotxe i part de la droga. Al final el van poder localitzar a Sant Feliu de Guíxols. En aquest cas, l´alerta la van donar uns veïns que van dir que havien vist sortir gent d´una casa amb sacs de plàstic.