La Diputació defensa la «transparència» de l´adjudicació a CGI

29.02.2016 | 07:07

La Diputació de Girona ha sortit al pas de la informació publicada en l´edició d´ahir de Diari de Girona sobre l´adjudicació del servei d´atenció telefònica a l´empresa Coordinadora de Gestión de Ingresos SA (CGI) per assegurar que «el procediment licitatori de referència es va dur a terme seguint en tot moment els requisits de transparència, i complint la legislació vigent aplicable». Assegura que tots els organismes autònoms, com Xaloc, «estan fiscalitzats per la Secretaria i la Intervenció» de la Diputació «així com per l´auditoria externa que es porta a terme amb caràcter anual».

El contracte de CGI, licitat per dos anys –amb possible prórroga de dos anys– i un valor estimat de 801.003,14 euros per aquest període comportava la formació a càrrec de l´empresa del personal que havia de dur a terme l´atenció telefònica i telemàtica sota la supervisió de Xaloc. En un comunicat enviat ahir, la Diputació admet que «en observar que un dels perfils proposats dels formadors no era el més adequat per a aquesta tasca, va suggerir a l´adjudicatària la seva substitució».

En aquest punt, és precís recordar que l´exapoderat de GRS Arc Local, Josep Maria Franch –detingut el 14 de febrer de 2013 en l´operació Manga per les seves implicacions en una presumpta trama corrupta per obtenir contractes de les Administracions Públiques– ha trobat aixopluc en l´empresa CGI, que també es dedica al sector de la recaptació i gestió de tributs, tal com feia GRS –dissolta després de l´escàndol del cas Manga.

El comunicat de l´organisme provincial indica que dues de les tres empreses que es van presentar al concurs van quedar excloses del mateix per no haver complimentat adequadament «l´acreditació de determinats requisits de solvència» i, per tant, la Mesa va proposar CGI «després d´haver efectuat una visita al centre d´atenció telefònica» que l´empresa té a Barcelona per comprovar el seu model organitzatiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirià

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirà

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

L'ACA reconeix que una de les causes de l'estat d'aquests ecosistemes és «la reducció dels cabals...

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

La festa major de Banyoles, la Fira de la Castanya de Viladrau, i la Fira del Bolet a Albanyà...

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Música, teatre fires i festes formen part de la nostra selecció

Enllaços recomanats: Premis cinema